Майка на три деца и фитнес кралица. Тя е Анита

...
Майка на три деца и фитнес кралица. Тя е Анита
Коментари Харесай

Живот с булимия: Майка на три деца и фитнес кралица за борбата с болестта


Майка на три деца и фитнес кралица. Тя е Анита Маркова, а пътят ѝ към триумфа се оказва надалеч не толкоз елементарен. Тя израства в Горна Оряховица и споделя, че е имала мъчно детство, което отключва. Фитнес залата обаче се трансформира както в лек, по този начин и по късно в нейна специалност.

Снимка: bTV


Днес Анита е сертифициран експерт по хранене и инструктор, има личен блог, в който написа за мотивацията и поддържането на добра форма.

През декември тя стана майка за трети път.

Препятствията са тези, които построяват мощната воля и устрема да преодолее себе си. Открита нетърпимост към множеството храни отключва булимията.

Снимка: bTV


„ В един миг се оказа, че аз съвсем не мога да. Живяла съм месеци на ориз и краставица. Лекарите непрекъснато ме объркваха. Едни ми споделяха яж това, други споделяха - недей да го ядеш. Настъпи цялостен безпорядък в главата ми, който ме предизвика да почна да диря пътя сама “, споделя Анита.

Снимка: bTV


Така следват 5 години на блуждаене, които приключват с хранително разстройство.

„ Отключих булимията. Тя е за мен не толкоз физически проблем, колкото психически, тъй като започваш битка със себе си. Започнах да преяждам, след което се насилваш да повръщаш. Наказвах се и с 3-часови тренировки във фитнес залата, с цел да изкарам водата от организма си. Така се получава затворен кръг, в който преяждаш, повръщаш, изнемогваш от тренировки и най-после нищо от изяденото не остава в организма ти “, споделя още Маркова.

Снимка: bTV


Фитнес богинята през днешния ден в миналото е осъзнавала, че има булимия, само че съвсем никой към нея не е подозирал за болестта ѝ.

„ Отне ми към две години да се оправя с този проблем. Най-страшното е, че ти се криеш от всекиго, криеш се даже от себе си. Аз се измъкнах сама. Започнах доста да, връзката със себе си, човешка логика на психиката, с цел да съумея да си оказа помощ. Човек би трябвало доста да го желае, да знае, че е попаднал в личния си капан и да желае да излезе от него “, споделя Анита.

Следва детоксикация на организма, която продължава доста дълго.

„ Около месец и повече бях единствено на сокове, след което аз забременях. Буквално седмица откакто ми завърши лечението и това беше в действителност и края на булимията за мен. Тя е в предишното и аз умерено мога да приказвам за нея и апропо доста девойки се свърза с мен на тази тематика и търсят помощ “, споделя Анита.

Снимка: bTV


Съветът ѝ е да стартираме своето предизвикателство по. Да намерим време за физическа интензивност, като разпределим 24-те си часа в денонощието по този начин, че да имаме мигове за себе си. Тя самата върви с бележник и всичко е написано по часове.

И най-после, само че не последно място Анита ни поучава да отключим позитивната сила и мислене. Именно посредством тях да се опитаме да виждаме в проблемите не просто следващия неприятен ден, а решението, което да ни въодушеви да продължим към една по-добра версия на самите нас. И най-много по-здрава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР