Майка на студентка в Европейското висше училище по икономика и

...
Майка на студентка в Европейското висше училище по икономика и
Коментари Харесай

Майка на студентка едва не наби асистент по мениджмънт

Майка на студентка в Европейското висше учебно заведение по стопанска система и мениджмънт налетя да бие преподавателка, скъсала щерка  за трети път. Преди това крещяла и заплашвала, което привлякло вниманието на охранителя и той съумял да предотврати физическата разпра, оповестява " Марица ".

Атакуваната преподавателка гл. ас. доктор Мария Стоева сезирала за случилото Етичната комисия на колежа и малко по-късно студентката била отстранена за 3 години от вуза със заповед на ректора.

Момичето оспорило този акт и със свое решение от 18 декември Пловдивският административен съд го анулира като незаконосъобразен. 

Проблемният изпит е по предмета „ Стратегически мениджмънт в световна среда “. Ликвидацията била планувана за 15 юли т. година и откакто студентката още веднъж получила двойка, майка  вдигнала скандал и се пробвала да удари преподавателката.

Два месеца по-рано гл. ас. Стоева получила закани и на електронната си поща. С мейл бил нападнат и ректорът на вуза доцент доктор Цветан Коцев. В електронното писмо студентката се оплакала от Мария Стоева и подчертала, че са  взети пари за таксите в колежа, само че не  е приет взет изпит.

Тъй като Мария Стоева е брачна половинка на ректора, в мейла до него имало и опасност, че за ставащото ще бъдат осведомени медиите. Студентката се оплакала и в профила си в една от обществените мрежи, че е платила таксата си за магистратура, и отправила закани и цинични мнения по адрес на своя преподавателка, само че без да я посочва по име. 

Казусът е прегледан от Етичната комисия на вуза на 18 юли. Момичето не участвало, тъй като било търсено по телефона, само че без резултат. На съвещанието трима очевидци удостоверили, че майката се е държала нападателно, само че самата студентка не е обиждала преподавателката си.

Така било решено да бъдат изискани писмени пояснения от майката. Тя била осведомена за това с мейл. Реакция не последвала и на 14 август била издадена заповед, с която младата жена била лишена от статуса си на студентка за 3 години. 

Вече в съда станало ясно, че електронните писма до студентката са изпратени на неверен мейл.

При това съгласно Етичния кодекс на Евроколежа преустановяване на студентските права за избран интервал се ползва за нарушавания на университетските стандарти, а при нарушавания на етичните правила, каквото е изказванието за станалото, мярката би трябвало да бъде изключване. На това съображение заповедта на ректора е анулирана. Решението може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР