Майка на 7-годишно момиченце се оказа изключително затруднена, когато се

...
Майка на 7-годишно момиченце се оказа изключително затруднена, когато се
Коментари Харесай

Майка озадачи стотици родители със задачата на 7-годишната си дъщеря! А вие можете ли да я решите?

Майка на 7-годишно момиченце се оказа извънредно затруднена, когато се наложи да помогне на щерка си с домашното по математика. Жената не съумяла да реши задача за кучета на галерия и се обърнала за помощ в обществената мрежа, оповестява „ Дейли мейл ”. Условието на задачата гласи: „ На галерия са регистрирани 49 кучета. Записаните дребни кучета били с 36 повече от огромните. Колко дребни кучета били записани за присъединяване?”.



Озадачената родителка незабавно потърсила помощ в една от многочислените групи във Facebook, където нормално млади майки споделят проблемите, с които се сблъскват след раждането. Там никой не съумял да й помогне. Голяма част от потребителите стигнали до извода, че дребните кученца били 13.

По-късно майката на 7-годишното момиченце пояснила, че учителят показал като верен отговор цифрата 42,5. За това, че в отговора се получава число, което не е цяло, са упрекнати локалните управляващи, които са спуснали образеца.

За да се реши задачата, би трябвало да се сформира уравнение. Броят търсени дребни кученца би трябвало да се одобри за „ х”, тогава „ х минус 36” — е броят на огромните кучета. Резултатът на полученото уравнение х + (х-36) = 49 е 42,5.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР