Майка на 10-годишно момче от Мисисипи, което беше арестувано за уриниране на публично място, изисква извинение и уволнение на замесените служители

...
Майка в северната част на Мисисипи иска извинение и уволнението
Коментари Харесай

Майка в северната част на Мисисипи иска извинение и уволнението на няколко полицаи в Senatobia Полицейско управление, след като 10-годишният й син беше арестуван за уриниране на паркинг.

ЛаТоня Ийсън, майката на 10-годишния Куантавиъс Ийсън, каза, че е била на среща на 10 август в бизнес и синът й, който беше отвън, видяха знак, че няма обществени тоалетни, така че той реши да се облекчи в частен имот близо до нейното превозно средство, каза Ийсън пред репортери в сряда по време на пресконференция с нейния адвокат. Полицай, който минавал покрай него, забелязал момчето, каза тя. Той спря и влезе в бизнеса, за да потърси майката на Quantavious, каза тя. Ийсън каза, че е посъветвала сина си за поведението му и полицаят изглеждаше доволен.

Тя мислеше, че изпитанието е свършило.

„Казах: „Ами ти знаеш по-добре, не позволявай това се случва отново.“ Полицаят каза: „Вие се справихте с това като майка, просто се уверете, че той няма да го направи отново. Той може да се върне в колата“, каза Ийсън.

След това четирима други полицаи от Сенатобия, включително лейтенант, пристигнаха, според Ийсън. Тя каза, че синът й е арестуван, качен в полицейска кола и отведен в полицейски участък.

Ийсън каза, че арестуващият полицай е казал, че трябва да предприеме действия. Той „каза: „Да, трябва да го арестувам. Той не може да направи това.“ Той накара сина ми да излезе от колата, каза на бебето ми да си сложи ръцете на гърба и го отведоха до патрулната кола. Сенатобия се намира в северната част на Мисисипи, на по-малко от 30 мили южно от щатската граница на Тенеси.

Началникът на полицията в Сенатобия Ричард Чандлър каза в изявление, че детето не е било с белезници по време на инцидента.

„Полицай лично стана свидетел на 10-годишно дете, извършващо акт на публично място, което би било незаконно за възрастен при тези обстоятелства“, каза Чандлър в изявлението, което беше публикувано във Facebook.

Майката на момчето не е присъствала, когато се е случил инцидентът, според Чандлър, но след като е била открита, тя „е била уведомена, че детето й ще получи сезиране на младежки съд по този въпрос. След това полицаите транспортираха 10-годишното дете до полицейския участък, за да оформят документите, където детето беше предадено на майката“, се казва в изявлението.

Адвокатът Карлос Мур, който представлява семейството, каза за това. CNN Quantavious беше обвинен в младежки съд с дете, което се нуждае от надзор. Мур каза още, че момчето е било държано в килия в полицейското управление някъде между 45 минути и един час. CNN се свърза с полицията на Сенатобия за коментар.

LaTonya Eason постави под въпрос дали расата е изиграла роля в инцидента. „Бихте ли затворили бяло дете в клетка? Ако беше бяло дете, знаете какво вероятно дори нямаше да спре“, каза тя на пресконференцията.

В изявлението във Facebook шефът на полицията каза: „това беше грешка в преценката ни да транспортираме детето до полицейския участък, тъй като майката присъстваше по това време като разумна алтернатива.“

„Решенията на служителя нарушиха нашата писмена политика и бяха в противоречие с нашето предварително обучение за това как за справяне с тези ситуации“, се казва в отделно изявление от полицейското управление. Инцидентът предизвика вътрешно разследване и „в резултат на това разследване един от замесените служители вече не е на работа, а останалите ще бъдат дисциплинарно наказани. Също така ще имаме задължително обучение на непълнолетни в целия отдел, точно както правим всяка година. уволнен. Семейството също иска арестуващият полицай да бъде назован и обвинението срещу Куантавиус да бъде оттеглено.

Близо месец след инцидента, каза Мур пред CNN, 10-годишният Куантавиус „е разстроен и сега се страхува на полицията и той ще започне да консултира.”

За повече новини и бюлетини на CNN създайте акаунт на CNN.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР