Майка, която години наред се е борила с безплодието, благодари

...
Майка, която години наред се е борила с безплодието, благодари
Коментари Харесай

“Скъпа Дженифър, БЛАГОДАРЯ ТИ!”: Майка, преминала през ИН ВИТРО пише писмо до Дженифър Анистън

Майка, която години наред се е борила с безплодието, благодари на Дженифър Анистън за откровеността ѝ в отворено писмо, откакто тя призна, че не може да има деца и че ин витрото не е дало резултат при нея. Преди няколко дни, в изявление за Allure, Анистън за първи път засегна тематиката за безплодието и провокира стихия от страсти. Стейси Скрейсек е измежду дамите, допрени от житейската история на актрисата. Тя взема решение да се свърже с Дженифър, с цел да ѝ благодари. Ето какво й написа:

" Скъпа Дженифър,

Благодаря ти, че самоуверено споделяш пътуването си през безплодието - нещо, което е толкоз премълчавано в нашето общество. Това е тематика, за която доста дами не приказват, тематика, която е надълбоко персонална и даже се счита за " табу ". Докато се отваряш към света за предишните си борби и желанието да родиш дете, аз се разплаквам.

Години наред светът спекулираше, следейки всяка твоя стъпка. Таблоидите се нахвърляха и споделяха и най-малкия знак, че може би си бременна. За останалата част от света ти имаш всичко. Е, естествено, следваше да имаш дете. Но до момента в който заглавията на вестниците обсъждаха дали си бременна, или не, ти безшумно преминаваше през прочувствената въртележка на ин витрото.

Както описа пред списание Allure: " Светът основава разкази, които не са правилни, тъй че аз мога да кажа истината. Чувствам се по този начин, като че ли излизам от зимен сън. Нямам какво да укривам. "
   View this post on Instagram

 

Ин витро оплождането от време на време е последният късмет да забременееш. Но вярата и вълнението от това да имаш дете са съпроводени от безчет синини от инжекциите и вземането на кръв. Инвитрото е както прочувствено, по този начин и физически изтощително. А за доста дами тази вяра е последвана от разрушено сърце, когато лекуването на безплодието не дава резултат.

Скъпа Дженифър, благодаря ти, че си гласът на другите, които страдат безмълвно...

За дамите, които копнеят да станат майки и усещат по какъв начин сърцето им се разрушава месец след месец при всеки негативен тест за бременност. За дамата, която е изпълнена с разочарования, а тихият рев обзема безсънните ѝ нощи. За дамата, която изпитва ревнивост към всяко известие за бременност в обществените мрежи. И за дамата, която също като теб непрекъснато е оценена и питана за какво няма лично дете.

Една от всеки осем дами се сблъсква с неплодородие. Но до момента в който светът към теб продължава да се движи, безплодието може да те накара да се чувстваш изолирана.

Скъпа Дженифър, от десетилетия съм с теб. Смеех се на комедийния ти гений и копнеех за съвършената прическа като тази на Рейчъл преди години. Четох списанията, разсъждавайки за връзките ти и се чудех по какъв начин се грижиш за кожата си, с цел да е толкоз красива.

Но през днешния ден те виждам по друг метод.

Зад тази откровена усмивка виждам жена, която доста наподобява на мен. Никога не знаеш през какво минава някой различен. Репродуктивните решения са персонални, само че даже и по този начин, клюките и слуховете за бременността непрекъснато слагат персоналния ти живот на напред във времето.

Скъпа Дженифър, благодаря ти за твоята накърнимост. Като споделяш персоналната си битка с безплодието, помагаш да се промени разказът за дамите, които вървят по сходен път. А посредством честния си диалог доказваш, че животът може да бъде хубав и от другата страна на пътя. "

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР