Майка и две деца, тежко пострадали при вчерашната катастрофа край

...
Майка и две деца, тежко пострадали при вчерашната катастрофа край
Коментари Харесай

Нужна е кръв за майката и двете й деца, пострадали тежко при катастрофата край Карнобат

Майка и две деца, тежко потърпевши при вчерашната злополука край Карнобат, се нуждаят от кръводарители. УМБАЛ Бургас приканва всеки, който може, да подари кръв за фамилията.

Това може да стане от на следващия ден, понеделник, в Отделението по трансфузионна хематология на болничното заведение. То работи с донори от 7.30 до 14 ч. и се намира зад постройката на ДКЦ I (бившата Първа поликлиника).

Майката и двете й деца, на 7 и 9 години, са ранени в злополуката, станала през вчерашния ден край Карнобат. Те са настанени в Отделението по реанимация и интензивно лекуване на УМБАЛ Бургас, което всекидневно лекува най-тежките пациенти от цялата област. Състоянието им остава тежко.

Жената е претърпяла интервенция. На нея и децата са преляти 10 сака кръв и кръвни артикули от запасите на болничното заведение, само че нуждата от нови количества не е отпаднала. Кръвта няма сурогат. Единственият метод нуждаещ се пациент да я получи, е различен да подари за него. Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР