Майк Помпейо Ако Пхенян се съгласи напълно да се откаже

...
Майк Помпейо Ако Пхенян се съгласи напълно да се откаже
Коментари Харесай

САЩ ще позволят американски инвестиции в Северна Корея при отказ от ядрената програма


Майк Помпейо

Ако Пхенян се съгласи изцяло да се откаже от програмата си за нуклеарни оръжия, тогава Съединени американски щати ще разрешат на своя частен бранш да влага в Северна Корея, съобщи американският държавен секретар Майк Помпейо, представен от Ройтерс в неделя.

Това ще бъдат американци от частния бранш, идващи да оказват помощ за създаване на енергийната мрежа в Северна Корея, която има потребност от голямо количество електричество, съобщи Помпейо по телевизия " Фокс нюз ".

По думите му американците също по този начин ще оказват помощ да се влага в инфраструктурата и селското стопанство на Северна Корея, с цел да спомагат за изхранването на нейното население, в случай че тя извърши условията на Съединени американски щати.

В същото време Помпейо уточни, че Съединени американски щати ще би трябвало да дадат гаранции по сигурността на севернокорейския водач Ким Чен-ун, в случай че бъде реализирана нуклеарна договорка

Помпейо се срещна с Ким по-рано тази седмица в Северна Корея, помагайки за подготовката на срещата сред севернокорейския водач и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур.

Целта на Тръмп е Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия вечно и по метод, който да може да бъде проверяван. В подмяна Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на бедната страна да укрепи стопанската система си.

Попитан дали Съединени американски щати на процедура споделят на Ким, че може да остане на власт, в случай че извърши техните претенции, Помпейо съобщи по телевизия " Фокс нюз ": " Ние ще би трябвало да предоставим гаранции по сигурността, несъмнено ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР