„Майчин дом“ е институция, тя е люлка на гинекологията, важна

...
„Майчин дом“ е институция, тя е люлка на гинекологията, важна
Коментари Харесай

Шефът на най-старата гинекологична болница у нас с призив към жените: Осигурявайте се!

„ Майчин дом “ е институция, тя е люлка на гинекологията, значима за България. Новата технология за безкръвни интервенции – роботизирана хирургична система „ Da Vinci “, разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR шефът на болничното заведение проф. доктор Иван Костов.

„ Da Vinci “ в действителност е необходим. Това е извънредно съвременно средство и ще помогне на страната ни “, разясни той.

Проф. доктор Костов предложи на дамите да се обезпечават и разясни, че всяка обезпечена ще има достъп до тази технология.

Относно това има ли кой да работи, той изясни, че има задоволително млади и подготвени хора.

„ Държавата се грижи за родилките и не е наложително те да бъдат обезпечени, това е благородно, само че във връзка с други болести те би трябвало да се обезпечават “, съобщи проф. доктор Иван Костов.

Шефът на „ Майчин дом “ разяснява и заплащането на лекари, медицински сестри и акушерки. Той съобщи, че няма спор, че министър Кирил Ананиев прави всичко, с цел да им се вдигне заплащането. По думите му, има проблем в цяла Европа с неналичието на фрагменти в областта на опазването на здравето.

„ Но мисля, че нещата вървят в позитивна посока – повишение на заплатите. По-старите акушерки в „ Майчин дом “, да вземем за пример получават доста повече от един новозавършил доктор “, заяви шефът на най-голямата и най-старата родилна болница у нас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР