Маями ще трябва да почака поне до 2020 г., за

...
Маями ще трябва да почака поне до 2020 г., за
Коментари Харесай

Дебютът на Формула 1 в Маями се отлага поне за 2020 г.

Маями ще би трябвало да изчака най-малко до 2020 година, с цел да одобри съревнование от Формула 1. Целта беше американският град да влезе в календара още следващата година, само че това е допустимо единствено при допускане на взаимни отстъпки, които биха засегнали качеството на организацията.

Търговският управител на Формула 1 Шон Братчис разгласи, че оставащото време няма да разреши да се направи най-хубавата подготовка за надпреварата.

" Стигнахме до миг, в който съревнование в Маями през 2019 година е притеснително. Ние обаче гледаме дълготрайно и поради това с управляващите в Маями взехме решение да отложим подписването за края на лятото, като задачата ще е да осигурим първия старт на Маями във Формула 1 за сезон 2020 ", добави той.

Идеята на притежателите на Формула 1 " Либърти медия " е Маями да одобри улично съревнование. На града е бил препоръчан десетгодишен контракт.

Следващият сезон ще започва със седмица по-рано. По традиция надпреварата в Мелбърн е първото в календара, а в последните няколко години се организираше в последния уикенд на март. За 2019 година Гран при на Австралия беше оповестено за 17 март.

Очаква се и следващата година във Формула 1 да има 21 старта.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (289)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР