Маями ще плаща на своите жители дивидент от доходите на

...
Маями ще плаща на своите жители дивидент от доходите на
Коментари Харесай

Маями ще дава на жителите си дивидент от доходите на града от криптовалута

Маями ще заплаща на своите поданици дял от " приходите на града от крипто ". Това разгласи кметът Франсис Суарес. " Това ще бъде първият град в Америка, който ще дава дял непосредствено на своите поданици ", сподели Суарес.

Криптовалутата MiamiCoin започва през август посредством протокола CityCoins. Когато е платен или добиван, 30% него отиват в сметката на града. Маями ще показа с жителите си част от облагите от новата криптовалута на града и ще разпределя заплащанията посредством цифрови портфейли, сподели кметът Суарес, представен от Business Insider.

Криптовалутата е генерирала над 21 милиона $ през последните три месеца за града. През октомври Суарес съобщи, че един ден жителите на града, може би няма да заплащат налози, поради облагите от MiamiCoin.

Но преди жителите да стартират да получават дивиденти, градът би трябвало да дефинира кой ще има право на това. Това би трябвало да са данъкоплатци, гласоподаватели или поданици, сподели Суарес.

Суарес има визия за Маями и нееднократно е споледял, че желае градът да бъде център за цифрови нововъведения. През ноември Суарес разгласи в Twitter, че ще вземе идната си заплата в биткойни.
 Ню Йорк ще има лична криптовалута
Ню Йорк ще има лична криптовалута

Монетата ще се назовава NYCCoin

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс се включи в надпреварата и съобщи, че ще вземе идващите си три заплати в същия актив.

Суарес ще предложи проект за заплащане на администрацията, работеща в града в биткойни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР