Маями Делфините отбелязват 70 точки и коленичат, вместо да се стремят към резултата от NFL

...
Маями Делфинс направиха офанзивен майсторски клас в неделя, побеждавайки Денвър
Коментари Харесай

Маями Делфинс направиха офанзивен майсторски клас в неделя, побеждавайки Денвър Бронкос със 70-20 в домакинството си и отбелязвайки втория най-много точки от отбор в мач от редовния сезон в историята на НФЛ.

Рекордът на NFL за една игра е 73 точки, поставен от Chicago Bears в NFL Championship през 1940 г. Рекордът за редовния сезон е 72 точки от Вашингтон през 1966 г.

В края на четвъртата четвърт Делфините имаха шанс да счупят рекорда за редовния сезон на НФЛ и да изравнят марката на Беърс, но избраха да коленичат, вместо да ритнат гол от 28 ярда на Бронкос.

Уайд ресивърът на Маями Долфините Тайрийк Хил, показан тук през третата четвърт, вкара първия тъчдаун на Делфините малко повече от минута след началото на мача. Широкият приемник на Маями Долфините Тайрийк Хил, показан тук през третата четвърт, вкара първия тъчдаун на Делфините малко повече от минута след началото на мача. Нейтън Рей Зеебек/USA Today Network/Ройтерс

„Чувствах се като преследване на точки, преследване на рекорд, не това е, за което дойдохме тук. Това няма отношение към общия резултат от сезона“, каза старши треньорът на Делфините Майк Макданиел. „Десет пъти от 10 отстъпваш и коленичиш в такива ситуации. Тъй като имаше постижим рекорд, това беше страхотно, но посланието, което мислех, че ще изпрати, не беше в съответствие с начина, по който виждам нещата.“

Победата на Маями е едва четвъртият път в историята на NFL, в който отбор е отбелязал поне 70 точки, включително плейофите, според ESPN Stats & Info.

Куотърбекът на Делфините Туа Таговайлоа организира перфектно първо полувреме, завършвайки 16 от 16 подавания за 206 ярда с два тъчдауна и нула прихващания, за да изведе отбора до преднина от 35-13.

Куотърбекът Туа Таговайлоа празнува много в неделя следобед. Куотърбекът Туа Таговайлоа празнува много в неделя следобед. Нейтън Рей Зеебек/USA Today Network/Ройтерс

Таговайлоа е първият куотърбек от 1991 г. насам, който изпълнява над 15 подавания без незавършен и хвърля над 200 ярда до полувремето.

Междувременно бягащите бекове на Dolphins Raheem Mostert и De’Von Achane комбинираха общо осем тъчдауна, докато Маями счупи рекорда на франчайзинг с 15 точки.

Achane завърши играта с 203 ярда при бързане на 18 занасяния, докато Mostert отчете общо 142 ярда.

Таговайлоа и повечето от звездите на отбора бяха изтеглени от мача в началото на четвъртата четвърт. Той завърши с четири паса за тъчдаун в играта при 23 от 26 завършвания.

Общите 726 ярда на Маями поставят франчайз рекорд за най-много ярдове в игра.

През декември 1940 г. мечките побеждават Вашингтон със 73-0 в мача за шампионата на NFL. През ноември 1966 г. Вашингтон побеждава Ню Йорк Джайънтс със 72-41 в края на редовния сезон.

Единственият друг отбор, отбелязал 70 точки в мач от НФЛ, е Лос Анджелис Рамс през 1950 г. срещу Балтимор Колтс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР