Мая ЙОВАНОВСКАКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма правомощия за

...
Мая ЙОВАНОВСКАКомисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма правомощия за
Коментари Харесай

Окопаване

Мая ЙОВАНОВСКА

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма пълномощия за ценово контролиране, нито в нейната подготвеност попада следствие на далавера и отбрана на потребителите. Това разпространиха в свое изказване от прословутата комисия преди ден по отношение на цените на горивата. Казано с думи елементарни - съгласно Комисия за защита на конкуренцията повишаването на горивата не е нейна работа. Толкоз!
Темата за цените на горивата още веднъж се нежежава в последните дни. Вярно е, че инфлацията ни удря отвред, само че горивата нарастнаха отново за следващ път и цените им към този момент са твърдо над 3 лева за литър, и даже най-обикновените бензин и дизел стартират да приближават 3,50 лева Ценообразуването на горивата у нас е тематика, която постоянно е предизвиквала пристрастености и постоянно е въпрос, който, най-малко за елементарните българи, постоянно остава без отговор, до момента в който ни изпразват джобовете. Многократно обратно в годините на Комисия за защита на конкуренцията се е налагало, заради високия публичен интерес и чувствителността на тематиката, да се " заема " с горивата, но до момента не сме чули за резултат. Въпреки че в тази комисия едни хора безусловно са се окопали, вземат огромни заплати, а по никакъв начин не е ясно дали и какво тъкмо работят. Освен да споделят, че от тях нищо не зависи, щото нямали пълномощия.
Впрочем, там сигурно се кръстят с две ръце вотът на съмнение към държавното управление да мине. Защото по този начин и на тях може да им се разминат законовите промени, с които се планува да бъде понижен мандатът на състава на комисията. По принцип сегашният състав на антимонополната комисия би трябвало да бъде заменен следващата година, откакто при започване на 2021 година, по време на третото държавно управление на ГЕРБ, бе повишен на 7 години мандатът на правилните на Борисов хора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР