Мая, оцеляла след 12-часов побой, разказва, че съдът не е

...
Мая, оцеляла след 12-часов побой, разказва, че съдът не е
Коментари Харесай

Мая, оцеляла след 12-часов побой: Съдът не образува дело срещу насилника ми

Мая, оживяла след 12-часов побой, споделя, че съдът не е образувал дело против насилника й. Жената споделя за терора, на който е била подложена от някогашния си другар. 
Прочетете още
" Аз бях на 21. Бях към този момент влюбена в него. Той си беше измислил безусловно целия живот, до елементи ", сподели тя пред Българска национална телевизия.

Сега Мая има цяла директория с документи - минали опити да уведоми органите на реда и на правораздаването, че живее в опасност. А напълно първоначално нищо не обещавало подобен свършек.

Измислил даже, че е болен от рак. И доктор потвърдил, че това е неистина, в която околните му дълго време вярвали и му давали пари. Включително Мая. Но тя се усъмнява и стартира да задава въпроси.

" При всяко задаване на въпрос започваше пестник, удар, боричкане. И споделих " Ние се разделяме ". Тогава бях душена на Нова година. И по този начин до вечерта на моя побой, който продължи 12 часа. Аз като губех схващане, той ми плискаше вода в лицето ", описа още тя пред . 

Заплашва я с ликвидиране и със самоубийство. Съдът взема решение, че по нито един от случаите няма да образува дело по Наказателния кодекс.

" Съдът въобще не взе под внимание психологическия тормоз. Прие, че това е лека телесна щета. 12 часа гнет е лека телесна щета. И одобри, че той не заслужава друго наказване с изключение на 8 месеца ограничаваща заповед и 500 лева санкция в интерес на страната ", продължи да споделя Мая.

С други думи казано, съдът преценя, че този човек е рисков за Мая единствено 8 месеца. И след 8 незабавно става безопасен. На документи. На процедура е друго.

" Криеше се пред работата ми. Опитваше се да наблюдава къде ми е квартирата. Имаше безспорни закани по телефона, имаше безспорни закани и документално, само че те не бяха взети под внимание. Минаваше с една кола и по този начин ми сочеше с пръстче - да внимавам. И когато питах и юриста си какво вършим в този случай. Тя сподели " Нищо, той първо би трябвало да те пребие още веднъж, с цел да имаме съображение да заведем каквото и да било произвеждане ", добави Мая.

Тя споделя, че имала шанс. Насилникът ѝ не запомнил за нея. Намерил друга жена.

" Това, което остава, са едни паник офанзиви. Тревожност. Всеки път си мислиш: Аз неприятен човек ли съм? Тъпа ли съм? Какъв е казусът ", изясни Мая.

Отказала се е да търси правдивост за своя случай. И е дала обещание да стачкува против всеки идващ, въпреки и непознат.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР