Мая Манолова заведе дело срещу премиера Бойко Борисов. В исковата

...
Мая Манолова заведе дело срещу премиера Бойко Борисов. В исковата
Коментари Харесай

Мая Манолова съди Борисов за 15 000 лева заради душевни болки и страдания

Мая Манолова заведе дело против премиера Бойко Борисов. В исковата ѝ молба до Софийския областен съд самостоятелният претендент за кмет на София претендира обезщетение от 15 000 лв. за неимуществени вреди от неистинен и опозоряващи изказвания.
Поводът е изявлението на министър-председателя в утринния блок на бТВ, излъчено два дни преди балотажа на локалните избори.

Според Манолова в медийната си изява " Борисов директно внушава погрешни оскърбителен изказвания с ясно схващане за тяхната нечестност и при цялостна липса на доказателства и даже физическа опция тези събития да са се случили ".

В желае си тя показва, че в столичния квартал " Воляук " няма ромска общественост и водачи, за каквито министър председателят приказва. Бившият омбудсман показва и, че не поддържа връзка с " Братя Галеви ", които са " в неопределеност за мен, за полицията и за българските жители от датата на постановяване на присъдата им, с помощта на бездействието на изпълнителната власт, ръководена от господин Борисов ".

Засегнато е положителното ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил персоналния си живот в работа на обществото и хората. Клеветническите изказвания на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и премеждия, разрушавайки градения ми с десетилетия престиж на жител и държавник. Нанесоха ми и непоправима с пари вреда като политик и правист, показва още Манолова в исковата си молба.

В случай че завоюва делото против премиера Борисов и ѝ бъде присъдено компенсацията, Манолова има намерение да подари парите за построяването на детска площадка във Волуяк, обявиха от екипа ѝ.

Ето и цялостния текст на исковата молба:

ДО

​Районен съд

​София

И С К О В А М О Л Б А

От:

Мая Божидарова Манолова - Найденова гр. София адрес...

Чрез:

адв. Минчо Спасов с адрес за известия...

против:

Бойко Методиев Борисов гр. София 1000 пл. Александър Батемберг № 2 – Министерски съвет

За неимуществени вреди от неистинен и опозоряващи изказвания в телевизионно изявление

​Цена на желае: ​15000 лева

​УВАЖАЕМИ СЪДИЯ,

В свое изявление от 01.11.2019 година по БТВ при журналиста господин Хекимян, ответникът Бойко Борисов изнесе невяерни, обидни, оскърбителен и уронващи положителното ми име изказване, че:

1. (минута 13.34 от началото)»Възмутен човек, който е при тях и ги слуша, ми сподели, че може да попитате нощес към седем и половина осем без дваЕсе във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми... Снощи (на 31.10.2019 г.) по негови думи към седем и триЕсе, осем без дваЕсе, конспитративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: «Герб» ми заплатиха, Фандъкова ми заплати, с цел да гласуваме за нея».

Това е погрешна информация. Срещата ми с гласоподаватели във Волуяк:

1.1. Се състоя не «конспиративно», а на обществено място - до ЖП Гарата.

1.2.Беше с поданици на с. Волуяк, които споделиха проблемите си, а точно: липса на канализация, проблеми с питейната вода и превоза, разочарованието си от неизпълнениете обещания на ГЕРБ. Роми - Ромска общественост във Волуяк просто няма;

2. (минута 14.32) «Там братя Галеви са й помогнали доста през ромските водачи... Направихме по този начин, че да ги търсим с алена бюлетина. Но това не значи, че извън някъде нямат въздействие върху ромските водачи. И няма да ме учуди в случай че и на първия тур са правили сходни магарии».

С тези си две изказвания ответникът ме опозорява като жител, политик, почитан юрист и претендент кмет на София, два дни преди втори тур на изборите. Деликтното държание се състои в изказванията за:

-»уйдурма» с ромската общественост във Волуяк за изборма измама;

-сътрудничество с наказани лица за манипулиране на изборите.

Борисов директно внушава погрешни оскърбителен изказвания с ясно схващане за тяхната нечестност и при цялостна липса на доказателства и даже физическа опция тези събития да са се случили.

Ромска общественост и водачи във Волуяк няма.

«Братя Галеви» са в неопределеност за мен, за полицията и за българските жители от датата на постановяване на присъдата им, с помощта на бездействието на изпълнителната власт, ръководена от господин Борисов. Дали той е в популярност за местоположението им може да се съди от директните му усещания за активността им през днешния ден, които споделя в изявлението.

Засегнато е положителното ми име и самочуваствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил персоналния си живот в работа на обществото и хората. Клеветническите изказвания на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и премеждия, разрушавайки градения ми с десетилетия престиж на жител и държавник. Нанесоха ми и непоправима с пари вреда като политик и правист.

За нанесните ми морални вреди, представляващи болки и премеждия, душевен напън и дискомфорт, въпреки неоцении в пари, предявам цивилен иск против ответника в размер на 15000 лева

Моля да ми присъдите исковата сума от 15000 лева, в едно със законната рента от датата на увреждането (01.11.2019 г.) до окончателното й събиране), както и правосъдни разходи.

Доказателства:

Прилагам и апелирам да приемете като доказателства:

1. Удостоверение от ЦИК за регситрацията ми за претендент за кмет на гр. София;
2. Запис от процесното телевизионно изявление на компакт диск.
3. Сигнал до ВКП 20/903490459/30.10.2019 година
4. Отговор от Прокуратура на Република България, оповестен на уеб страницата на ВКП;
5. Публикация в уеб страницата «ПИК» «ЕТО СЦЕНАРИЯ ЗА НОВИЯ КОСТИНБРОД НА МАЯ» от 01.11.2019
Доказателствени претенции:

6.Моля да ми издадете правосъдно уверение, по силата на което да се снабдя от телевизия БТВ с публично копие от записа на въпросното изявление на Премиера от 01.11.2019 година, след което ще го дава на съда за оглед.

7.Моля да допуснете и разпитате 3-ма очевидци в режим на довеждане, които ще дадат показания по отношение на:

-предмета на срещата във Волуяк на 31.10.2019 г.;

-болките и страданията, през които прекосих в резултат на процесното изявление в персонален план;

-щетата, нанесена от процесното изявление в професионален и политически проект.

8.Доказателствено искане:

Моля да разпоредите персонално явяване на ответниказа като го задължите в режима на член 176 Граждански процесуален кодекс да даде пояснения за източниците и доказателствата за погрешните си изказвания.

Прилагам и адвокатско пълномощие с контракт за правна помощ.

01.11.2019 г.​​​С УВАЖЕНИЕ:

гр. София

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР