Мая Манолова ще се кандидатира ли за кмет на София?

...
Мая Манолова ще се кандидатира ли за кмет на София?
Коментари Харесай

Обсъждат проблемите на шофьорите без синдикат. А Мая Манолова ще се кандидатира ли за кмет на София?

Мая Манолова ще се кандидатира ли за кмет на София? Това попита общинският консултант от Съюз на демократичните сили Борислав Борисов при старта на съвещанието на транспортната комисия към СОС. 

Аз имам ангажимент да пазя българските жители, в това число 2 млн. столичани. Върша си работата сега и считам да си я правя, без значение от това какви избори ще има през тази или през идната година, отговори Манолова. Тя изрази поддръжка за водачите от столичния градски превоз, които не членуват нито в " Подкрепа ", нито в КНСБ и упрекват профсъюзите, че не се грижат за ползите им. Техни представители се бяха събрали на митинг пред постройката на " Московска " 33. 

Вчера Манолова изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и до ръководителя на комисията по превоз Екатерина Йорданова да позволен по двама представители от гараж на днешното съвещание. 

Работниците от сектора внесоха в институцията на омбудсмана петиция, подписана от 1 210 водачи, в която се оплакват от липса на кадрова обезпеченост, полагане на ексклузивен труд, несъобразяване на разписанията с действителната обстановка на пътя и липса на естествени тоалетни на крайните спирки.

Манолова дефинира ролята си като посредник сред водачите и общинската власт. Тя назова днешното, много шумно съвещание на комисията, добра първа стъпка. Според нея казусът е извънредно огромен, натрупван с десетилетия и чакащ разрешаване. 

Транспортните сдружения ще показват разбор за идващото съвещание на комисията, от който да стане ясно кои претенции на водачите могат да бъдат изпълнени. От " Подкрепа " и КНСБ желаят закриване на нощния превоз в столицата, с цел да се реализира понижаване на часовете ексклузивен труд за водачите. Недоволните, които не утвърждават работата на синдикалните си структури, са срещу. 

Няма да вършим нов профсъюз, тези спекулации би трябвало да спрат, съобщи водачът на социалистите Калоян Паргов във връзка появили се информации за подготвян нов синдикат в превоза. 

Заплатите ни доближават до 1500 - 1800 лева, само че с всички добавки, това е брутно. Основната заплата е към 900-950 лв., съобщи един от недоволните водачи пред OFFNews. Той посочи, че желаното от тях нарастване е 40% върху главното заплащане. 

От 1 февруари заплатите на всички чиновници в столичния градски превоз са увеличени с 10 на 100, акцентира по време на съвещанието Екатерина Йорданова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР