Мая Манолова поиска данни от Комисията за енергийно и водно

...
Мая Манолова поиска данни от Комисията за енергийно и водно
Коментари Харесай

Мая Манолова иска информация за скока на цената на тока

Мая Манолова изиска данни от Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ по Закона за достъп до социална информация /ЗДОИ/ по отношение на идното нарастване на цените на електрическата сила, считано от 1 юли. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана.

Тя е поискала от регулатора Заявленията за одобряване на нови цени от 1 юли 2019 година до 30 юни 2020 година и приложените към тях годишни финансови доклади и отчети за активността за 2018 година на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Повод за това са заличените данни във въпросните заявки на тези сдружения, оповестени на Интернет страницата на КЕВР, които засягат финансовата аргументация на цените.

Припомняме, че следва КЕВР да вземе дефинитивно решение за нарастването на цените на тока за битови консуматори приблизително с към 3,5 %.

Поради липса на цялостна информация, жителите нямат опция да се приготвят и вземат участие дейно в публичното разискване, което ще се състои на следващия ден от 10.00 ч. в постройката на регулатора, счита омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР