Мая Манолова няма да се кандидатира за кмет на София,

...
Мая Манолова няма да се кандидатира за кмет на София,
Коментари Харесай

Труд: Мая Манолова не се хвана на въдицата на Нинова за кметската надпревара в София

Мая Манолова няма да се кандидатира за кмет на София, оповестява " Труд " в специфична обява по тематиката.
 
Изданието се базира на " високопоставени партийни източници ". Според материала националният омбудсман се отказала " след диалог с политически играчи, които и показали действителната картина ", написа Фактор.бг. 

``
реклама

Дългото уговаряне на Мая Манолова било част от проекта на Корнелия Нинова да я вкара в борбата за кмет на столицата и откакто загуби, да я отстрани като политически състезател, написа още изданието.
 
Ето по какъв начин продължава обявата:

" Освен това Манолова била запитана по какъв начин си показва да победи в синя София, в която обичайно се гласоподава за десни претенденти. Изтъкнат бил и аргументът, че столичани не биха позволили кюстендилка отпред на общината. В най-оптимистичния вид като претендент за кмет омбудсманката можела да стигне единствено до балотаж, където да загуби от претендента на ГЕРБ. 

Манолова била предизвестена, че включването й в надпреварата за градоначалник би означавало завършек на нейната професионална и политическа кариера. 

На Манолова било обяснено, че е здравословно да изкара мандата си на омбудсман до дъно и от тази позиция да изчака да и се отворят нови благоприятни условия. Едната от тях била да стане длъжностен министър председател, при положение на предварителни избори, а втората да се хвърли в борбата за водач на Българска социалистическа партия. 

Мандатът на Манолова за омбудсман изтича следващата година. По закон омбудсманът има право на два мандата, само че още при започване на тази година Мая Манолова съобщи в свое изявление, че надали ще бъде определена за втори мандат. Такъв е вероятен единствено при сделка с ръководещите. Впрочем, Манолова зае поста точно с благословията и гласовете на част от депутатите от ГЕРБ.
Заплатата на омбудсмана е колкото на парламентарен арбитър, т.е. към 8000 лева с класовете за трудов стаж. 

През юли висши фрагменти на Българска социалистическа партия, политолози и социолози се надпреварваха да настояват, че Манолова е най-подходящия претендент на столетницата за кмет на София. Изследвания сочеха, че столичани биха заложили на някой, който се интересува от проблемите им. "
 
" Мая Манолова преигра с вероятната си номинация за кмет на София. В последните си обществени изяви тонът ѝ е нападателен и това отблъсква необятната външна страна ", съобщи източник от управлението на Българска социалистическа партия пред Епицентър.бг. Ако преди два-три месеца възможностите ѝ за триумф са били високи, то  в последните няколко седмици всички забелязвали, че поддръжката ѝ няма да е задоволително, с цел да победи в синя София. Стана известно, че и Съюз на демократичните сили, и " Демократична България " ще имат свои номинации и няма да застанат зад " алената " Мая.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР