Мая Манолова изпрати искане до Министерството на енергетиката за проверка

...
Мая Манолова изпрати искане до Министерството на енергетиката за проверка
Коментари Харесай

Мая Манолова свиква протест срещу високите цени на парното

Мая Манолова изпрати искане до Министерството на енергетиката за инспекция на сметките за парно и на топлинните счетоводители и привиква митинг в понеделник в 12:00 ч. пред Министерски съвет срещу високите сметки за парно, съобyават от Гражданската платформа " Изправи се.БГ ".

" Енергийният министър Теменужка Петкова, а не КЕВР, да ревизира нереално високите сметки за парно за ноември 2020 година Призовавам министър председателят Борисов персонално да наблюдава инспекцията и да се разпореди за краткотраен мораториум върху заплащането на парно и топла вода, до момента в който министърът на енергетиката не направи детайлна инспекция на потреблението на клиентите ", разгласи Мая Манолова.

Тя е изпратила позиция си и до Министерството на енергетиката с уточнението, че по закон министърът на енергетиката, а не КЕВР, е задължен да ревизира нереално високите сметки за парно и топла вода за ноември 2020 година

Заради по-високите сметки за парно Манолова привиква митинг в понеделник от 12:00 ч. пред Министерския съвет.

" Не КЕВР, а енергийният министър, по силата на Наредба Е-РД-04-1/12.03.2020 година за топлоснабдяването и съгласно Закона за енергетиката, би трябвало да ревизира сметките за парно и топла вода ", акцентира Манолова.

Тя желае с инспекциите да се откри дали топлинните счетоводители са спазили условията за установяване прогнозните количества топлинна сила и равните месечни вноски.

Манолова упорства да стане ясно и дали топлинните счетоводители вярно са определили количествата топлинна сила и топла вода, които са на действителен месечен доклад за ноември.

" Дали избраните месечни количества топлинна сила от топлинните счетоводители са посочени в издадените фактури от " Топлофикация София " ЕАД за месец ноември 2020 година, или са начислени случайни количества топлинна сила от топлофикационното сдружение? ", пита още Манолова.

Тя е безапелационна, че със почналите от КЕВР инспекции държавните институции си вършат пиар акция, вместо да защитят елементарните консуматори, излъгани, че понижението на цената на газа ще докара и до понижение на сметките им зя парно и топла вода.

Манолова упорства също по този начин, до момента в който не завърши инспекцията от Министерството на енергетиката и не се откри действителният размер на ползване, жителите да не заплащат сметките за парно, за което да се разпореди персонално министър председателят, който на 3 март разгласи невиждано понижение на цената на газа, с което се очакваше да се стигне и до поевтиняване на парното и топлата вода.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР