Мая Манолова е изпратила сигнали за застрояване на частни домове

...
Мая Манолова е изпратила сигнали за застрояване на частни домове
Коментари Харесай

Манолова изпрати сигнали за застрояване на частни домове в природен парк „Витоша

Мая Манолова е изпратила сигнали за застрояване на частни домове в границите на естествен парк " Витоша ”, написа Inews.

``
реклама

Сигналите са до основния проектант на София, до новите двама районни кметове на Панчарево (независим) и на Витоша (ГЕРБ/СДС), до членовете на архитектурната комисия в СОС, до шефа на парк " Витоша ” и други, излиза наяве от Фейсбук профила на Манолова. ``Със сигурност нашата инспекция откри четири частни къщи, издигнати в парка през последните години отвън законовите регламенти, само че по-тревожното е, че  още 150 парцела в парка могат да ги последват.

Става дума за корупция, забележима и с просто око на картите, които публикуваме``, написа тя. 



Снимка: Facebook 





Снимка: Facebook 



Снимка: Facebook 

``Направихме обстойна инспекция на двата парцела, които  след заповед на министър Нено Димов  се изключват от обсега на парка. Те са урегулирани от общината, което е наложителна процедура преди застрояване. За по-големия от тях има забавен факт:  става по времето на господин Борисов като кмет.  Но това не са единствените такива парцели. Около 150 терена в естествения парк са със същия статут``.``От 2005 година насам, след приемането на Плана за ръководство на парка, са застроени 4 парцела. Един от тях получава позволение даже след влизането в действие на Общия организационен проект на София, което за нас е безпардонна корупция. Кой е индивидът, съумял да получи такова снизхождение от Общината и екипа на госпожа Фандъкова? Кои са другите трима? Кои са останалите 150? И кой е отговорен – те, че пробват? Или администрацията на кмета Фандъкова – че им разрешава?``, пита Манолова.

``Именно с цел да се разбере, внесохме искане за инспекция на законността на строителството.  Решението е просто: тези 150 парцела би трябвало да се преотредят и да се включат в парка посредством промени в подробните устройствени проекти. Остава да забележим дали общинският съвет и администрацията на госпожа Фандъкова ще го създадат. Кой ще е " срещу ” да се резервира парка " Витоша ”? И кой ще е " за ” и " въздържал се ”? С интерес ще наблюдаваме``.  Манолова показва, че ще бъдат инициирани срещи с общински съветници и районните кметове, с цел да се обърне особено внимание към казуса.

``Който и да излива бетон във " Витоша ”, който и да му оказва помощ, който и да нарушава закона, който и да премълчава по веригата това безсрамие, би трябвало да е сигурен, че ще го покажем на софиянци. Засега демонстрираме единствено къщите``, декларира тя. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР