Мая Илиева е една от най-крупните собственици на земя в

...
Мая Илиева е една от най-крупните собственици на земя в
Коментари Харесай

Мая Илиева вдига статуя на убития си мъж Георги Илиев в Доминикана

Мая Илиева е една от най-крупните притежатели на земя в курорта Пунта Кана – най-атрактивното място в източната част на Доминиканската република. В момента вдовицата на Георги Илиев получавала големи дялове като акционер от куп локални петзвездни ризорти, издигнати върху земя, закупена преди време от убития през 2005-а необут на ВИС 2, оповестяват от ПИК.

Палмовият парадайс с бели тропически плажове Доминикана е известна туристическа дестинация от 1970 година насам, само че по времето на царуването на братя Илиеви Пунта Кана към момента не бил толкоз застроен с първокласни хотели, както в този момент. Един от най-проспепиращите курорти по това време още бил затънтено селце. Според легендите приживе Жоро Илиев, прочут с предприемаческия си усет, вложил над половин милион $ в парцели на екзотичното място, които с днешна дата са възвърнали неведнъж вложените „ гущери “.

И до през днешния ден на острова гледат на Главния като на провидение, защото стъпвайки на Доминикана, дал издръжка и заслон на най-бедните локални поданици. „ Казваха, че Жоро Илиев е направил сиропиталища и е избавил от бедност много доминиканци. С Мая не престават да са на особена респект в Пунта Кана, а към туристите от България се отнасят с голямо почитание и почит. В хотелите схванат ли, че си българин, краката ще си счупят от бягане да те обслужат. По трима, по четирима те следват по петите… “, описват българи, курортували неотдавна в доминиканския курорт.

Според локалните върху земите, които Георги Илиев купил преди повече от 20 години, през днешния ден се простират няколко от най-луксозните и посещавани ризорти с милиони долари годишна облага. Някои от парцелите висаджийската вдовица продала на актуалните притежатели на хотелите, само че в други влезнала като съучастник и от тях получава дивиденти и до през днешния ден.

От поданици на Пунта Кана станало ясно, че Мая Илиева има концепция да издигне там скулптура на починалия си мъж. С няколко думи – на Доминикана не Христо Стоичков, а Георги Илиев е най-известният българин.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР