Мая Илиева е една от най-крупните собственици на земя в

...
Мая Илиева е една от най-крупните собственици на земя в
Коментари Харесай

Мая Илиева завладя курорт в Доминикана

Мая Илиева е една от най-крупните притежатели на земя в курорта Пунта Кана – най-атрактивното място в източната част на Доминиканската република.

 

В момента вдовицата на Георги Илиев получавала големи дялове като акционер от куп локални петзвездни ризорти, издигнати върху земя, закупена преди време от убития през 2005-а необут на ВИС 2. Според легендите приживе Жоро Илиев, прочут с предприемаческия си усет, вложил над половин милион $ в парцели на екзотичното място, което тогава било незастроено селце, които с днешна дата са възвърнали неведнъж вложените долари.

 

И до през днешния ден на острова гледат на Главния като на провидение, защото стъпвайки на Доминикана, дал издръжка и заслон на най-бедните локални поданици. Направил сиропиталища и избавил от бедност много доминиканци. Заради тях отношението към българските туристи в Пунта Кана било доста топло, написа " Ретро “.

Според локалните върху земите, които Жоро купил преди повече от 20 години, през днешния ден се простират няколко от най-луксозните и посещавани ризорти с милиони долари годишна облага. Някои от парцелите висаджийската вдовица продала на актуалните притежатели на хотелите, само че в други влезнала като съучастник и от тях получава дивиденти и до през днешния ден.

" От поданици на Пунта Кана научихме, че Мая Илиева има концепция да издигне на място скулптура на починалия си мъж. С няколко думи – в Доминикана не Христо Стоичков, а Георги Илиев е най-известният българин “, разкриват още източници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР