Май нищо не съм забравил, чувствам се отлично – обяви

...
Май нищо не съм забравил, чувствам се отлично – обяви
Коментари Харесай

Кличко дава 11 съвета за фитнес

Май нищо не съм не запомнил, усещам се чудесно – разгласи Владимир Кличко, който наскоро направи първа подготовка от 7 месеца.

С това 41-годишният някогашен международен първенец по профибокс още веднъж подклади слуховете, че не е изключено да се върне на профиринга.

В последния си пердах през април украинецът падна с механически нокаут от британеца Антъни Джошуа, с което загуби купите си на WBA, IBF и IBO в тежка категория и постави завършек на кариерата си.

Все отново забележителната си форма украницът дължи и на съществени правила, въз основата на които сътвори и своя фитнес стратегия.

Предлагаме ви 11 съвета на първенеца, използвани както за мъже, по този начин и за дами. Подходящи са също и за хора, работещи най-вече седнали, с проблеми в гърба и изпитващи болки.

30-минутните тренировки са изцяло задоволителни.
Интензивността и редовността е по-важна от продължителността. „ Имаме малко свободно време и 30 минути дневно са изцяло задоволителни “, споделя Кличко.
Поставете си цел.
Например, да увеличите мускулити или да намалите тежестта си.  „ Важното е да имате цел, без нея нищо няма да постигнете “, продължава той. По начало Кличко се е боял от бокса. Но стремежът му да реализира други цели благодарение на избран спорт става за него решителен.
Изберете си образец за подражателство.
В юношеските си години Кличко имал за собствен идол Арнолд Шварценегер. После стартира да го въодушевява легендата на каратето Брюс Лий. „ Това може да е обичан човек, не е наложително да е състезател от единоборствата – коментира украинецът. – Важното е да е образец за подражателство. “
Бъдете порядъчен.
Ако не се получи, все едно, продължавайте да упражнявате.  Гледайте на „ трудностите “ по време на тренировки, като на  тези, които срещате в всекидневието си. „ Ако имате проблеми в работата – длъжни сте да ги решите – продължава Кличко. – В противоположен случай ще загубите работата си. “
Всекидневно следете за триминутния си фитнес обред.
Основното за сполучливата подготовка е ежедневното повтаряне на едно и също нещо. Три минути! След като сте станали от леглото и си измиете зъбите, оставите четката – направете 20 лицеви опори, незабавно по-късно и 20 клякания. Така всеки ден. Постоянно.
Получавайте наслаждение от тренировките.
Всяка дисциплинираност и всевъзможни натоварвания, които имате, в случай че не ги вършиме на драго сърце, дълго няма да изкарате. Но удоволствието идва с натоварванията. Когато задачата е ясна, тогава бързо се появава и първото чувство на благополучие, което ще ви достави и съответното наслаждение.
Спазвайте паузи.
Кличко ги назовава „ Празник на тялото “, т.е. един ден на мира и бездействие. Та нали тялото несъмнено се нуждае от отдих. „ Можете да упражнявате не с цялостна мощ, тогава и триумфи няма да имате – споделя Владимир – Може и прекомерно доста да упражнявате, тогава ще аргументите единствено щета на тялото си. “

Това се отнася и за храната. Кличко предлага всеки ден да се спи от 7 до 9 часа и да се изпива по 3-4 литра вода. Освен това не трябва да се пропуща закуската. А след спорт наложително би трябвало да се ядат плодове и да се пие мляко. В деня за отмора може да си извършите „ Празник на корема “. Ако нямате време за закуска – не е проблем. След като се разсъните – изяжте две шепи с орехи.
Ако упражнявате гърба, тренирайте също мускулите на корема.
Онези, които възнамеряват на първо място извършения за мощен тил, наложително би трябвало да упражняват и мускулите на корема – „ антиподът “ на мускулите на гърба. Едностранните натоварвания провокират единствено проблеми.
Слушайте тялото си.
Кличко акцентира: „ Не е значимо дали вършиме упражнението постепенно или бързо. Самият аз постоянно ги върша доста бързо. “ Важното е да се чувствате добре и да ги изпълнявате вярно, да вземем за пример лицевите опори.
Фиксирайте всичките си триумфи.
„ Нищо по този начин не стимулира, както първите резултати – споделя Кличко. – На лист хартия пишете измененията – в тежестта, гръдната обиколка и корема. И броя на лицевите опори. „ Ако ги вършиме постоянно, след месец ще може да вършиме много повече. “
Редовно правете фотоси на тялото си.
Поощрявайте се с триумфите си. „ Ако вършиме постоянно тренировки, ще видите бързо резултата – безапелационен е украинецът. – А това стимулира. “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР