Май е месецът на съвременния танц в България, защото точно

...
Май е месецът на съвременния танц в България, защото точно
Коментари Харесай

Три спектакъла на танцовия фестивал "Антистатик", които заслужават внимание

Май е месецът на актуалния танц в България, тъй като тъкмо тогава ще се проведат два от най-големите фестивали за танцово изкуство у нас., който през последните години се организира в Пловдив и отбелязва 15 години, стартира на 19 май. А преди този момент в София ще се случи. Фестивалът стартира на 9 май в " Топлоцентрала " с представлението " Място за изчезващи (Безнадеждно) " на.

" Антистатик " е една от водещите платформи за актуален пробен танц и зад тила си има над 180 показани представления от целия свят. Създатели са артистите Ива Свещарова, Вили Прагер и Стефан А. Щерев.

Програмата и тази година предлага разнородни спектакли на актьори от 10 страни, всеки от които заслужава внимание. Ако не съумеете да гледате всичко или множеството, ви представяме селекция от три спектакъла, които са измежду акцентите в програмата без да броим откриващият. Разговор за него -.

 Серджу Матис, хореограф: Бъдещето е допустимо, в случай че предотвратим климатичната злополука Серджу Матис, хореограф: Бъдещето е допустимо, в случай че предотвратим климатичната злополука

" Браво, деца! "

" Браво, деца! " е първото танцово зрелище за деца в историята на фестивала. То ще се организира на 14 май от 11:00 и 12:30 часа на терасата на " Топлоцентрала " и се предлага за деца на възраст сред 7 и 12 години. Всеки участник получава на място слушалки, в които ще звучи радиопиеса. В нея ще има роман и указания за придвижване, тъй че последователно децата да вземат присъединяване в спектакъла.

Идеите за този танцов театър дава хореографката Джени Герц - съвсем забравена пионерка на модерния танц и визионер в работата с деца от началото на 20 век. Зад " Браво, деца! " стои немският колектив LIGNA.


© Антистатик Фестивал

" Браво, деца! " е първото танцово зрелище за деца в историята на фестивала " Антистатик ".

" Деветата "

Този театър е въодушевен от именитата " Симфония №9 " на Бетовен и е подобаващ за аудитория 18+. Представлението е основано на концепцията на Джорджо Агамбен за хуманизма като антропологична машина. В книгата му " Откритото. Човекът и животното. " той написа точно за границите сред индивида и животното и логиката на Западната цивилизация, която припознава процеса на " хуманизиране " на индивида преди всичко посредством систематичното му опълчване на животното.

Зад спектакъла стои Via Negativa - словенска пробна платформа за модерни изпълнителски изкуства. Това е второто посещение на словенския артистичен колектив в България. " Деветата " може да бъде гледан на 17 май в " Топлоцентрала ".

" Задвижван "

Със спектакъла " Задвижван " на австрийския хореограф Зимон Майер приключва тазгодишното издание на фестивала " Антистатик ". Изпълнителят в представлението трансформира дишането си в придвижване, а придвижването - в дишане. Звукът от стъпките се смесва с ударите на сърцето, с цел да отговори на редица въпроси, свързани със спонтанността и самоизразяването. Спектакълът може да бъде гледан на 19 май в " Топлоцентрала ".

Фестивалът ще се организира сред 9 и 19 май в София. Цялата стратегия.

 Със спектакъла
© Антистатик Фестивал

Със спектакъла " Задвижван " на австрийския хореограф Зимон Майер приключва тазгодишното издание на фестивала " Антистатик ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР