Maxon представи Cinebench 2024 – новата версия на един от

...
Maxon представи Cinebench 2024 – новата версия на един от
Коментари Харесай

Бенчмаркът Cinebench 2024: значителен ръст на натоварването, мултиплатформена поддръжка и завръщане на GPU теста

Maxon показа Cinebench 2024 – новата версия на един от най-популярните бенчмаркове, който симулира продуктивността на съставените елементи на компютъра при тежки сюжети за 3D рендиране. За отбелязване е, че в програмата е върната опцията за инспекция на продуктивността на графичните процесори. Тази функционалност изчезна след излизането на Cinebench R20.

Cinebench 2024 се базира на най-новата кодова база на софтуера за 3D графика и анимация Cinema 4D и неговия енджин за рендиране Redshift. Едни и същи логаритми се употребяват за тестване на CPU и GPU.

Бенчмаркът към този момент поддържа главните операционни системи и архитектури: Windows и macOS, процесори x86-64 от AMD и Intel, основаните на Arm64 чипове от сериите M1 и M2 на Apple в компютрите Mac, както и платформата Qualcomm Snapdragon. Заявена е поддръжката на графичните процесори на AMD, NVIDIA и Apple за тестване на рендирането Redshift.

В съпоставяне с Cinebench R23 новият бенчмарк има шест пъти по-голямо изчислително натоварване по време на рендирането на тестовата сцена в многонишковия режим, количеството употребявана памет е повишено три пъти. Cinebench 2024 предлага и освежен потребителски интерфейс.

Системните условия на Cinebench 2024 варират според от платформата. Новата версия ще изисква най-малко 6,5-8 GB RAM и графична карта с най-малко 8 GB памет. Платформите на Apple ще изискват най-малко 16 GB обединена памет, с цел да употребяват теста GPU Redshift. Компютрите с процесори AMD и Intel x86/64, работещи под Windows, ще изискват поддръжка на инструкциите AVX2, а компютрите с MacOS, работещи с процесори на Intel, ще изискват поддръжката на инструкциите SSE 4.2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР