Maxima контролира търговски вериги в Полша, Литва, Латвия, Естония и

...
Maxima контролира търговски вериги в Полша, Литва, Латвия, Естония и
Коментари Харесай

Собственикът на "T маркет" планира да купи полската търговска компания Emperia

Maxima управлява търговски вериги в Полша, Литва, Латвия, Естония и България.

Maxima е окуражена да разшири бизнеса си в Полша. Още по тематиката
" Максима България " желае да открие още четири нови магазина в страната

Комисия за защита на конкуренцията ревизира дали това ще докара до централизация на пазара
21 ное 2017
Веригата " Т Маркет " е нараснала оборота си с 22% през 2016 година

Компанията възнамерява да вземе още един обект на " Магазини Европа "
3 апр 2017
" Т-Маркет " ще отвори още 13 магазина

Приходите на веригата са нарастнали с 13.3% през първата половина на годината
31 юли 2016
" Т-Маркет " желае да купи 12 магазина на Penny

Собственикът на веригата " Максима България " изиска позволение от Комисия за защита на конкуренцията да купи обектите от отдръпналия се немски ритейлър
27 апр 2016 Литовската комерсиална верига Maxima възнамерява да купи полската Emperia в договорка за близо 338 млн. $, оповестява Reuters. Emperia управлява една от водещите търговски вериги за хранителни артикули в Полша – Stokrotka. От своя страна Maxima управлява търговски вериги в няколко страни, в това число и в България, където е притежател на " Т маркет ".

Амбициите на Maxima

Чрез договорката литовската компания се стреми да усили наличието си в ритейл бранша в Полша, защото все още е притежател на локалната комерсиална верига Aldik. Изпълнителният шеф на Maxima Петрас Ясинскас разяснява, че евентуалната договорка е значима за компанията, като по този метод ще се възползват от разрастващия се ритейл бранш в Полша.

Яснискас изясни, че отправената оферта за придобиване на Emperia е годна до февруари и от групата се надяват договорката да бъде финализирана сполучливо преди поставения период. " Експанзията на хранителния пазар в Полша посредством придобиването на Stokrotka е логически и добре премислен ход на мениджмънта ", разяснява Яснискас.
Той съобщи, че мениджмънтът на полската компания е потвърдил през последните години, че може да ръководи сполучливо хипермаркетите и това е оказало въздействие за избора им. Stokrotka оперира над 410 магазина в страната.

Позицията на Emperia

Emperia преглежда Maxima като евентуален вложител от към месец, когато е било отправено предлагането. От управлението на полската група потвърдиха, че към момента обмислят разновидностите към съглашението.
Представители на Emperia разясниха, че фондовете Altus 29 FIZ и Ipopema 72 FIZAN, които са акционери в Maxima, са се съгласили да продадат акциите си на Maxima. Двете групи има 21% от акциите на полската компания.

Бизнес в България

Maxima управлява търгвоски вериги в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. Част от компанията е сдружението " Максима България ", което е оператор на хипермаркетите T Market. Групата развива относително сполучлив бизнес в България и усъвършенства финансовите си резултати. През 2016 година " Максима България " усили годишните си доходи с рекордните 22.1% до 173 млн. лева Така на процедура компанията продължава да пораства за пета поредна година, като през 2016 година удвоява темпото.
Големият растеж в България се дължи главно на разширението на веригата. През предходната година компанията е разкрила 14 нови магазина, с което обектите й в страната към този момент са достигнали 61, демонстрират данните на Maxima Grupe. През последните две години " Т маркет " интензивно пораства като верига. Най-голямата част от новите й обекти са някогашни магазини Penny, откакто немската верига реши да напусне българския пазар

Общият брой на хипермаркетите на Maxima от другите търговски вериги към началото на 2017 година е 557. Приходите ѝ за 2016 година са на стойност 2.693 милиарда евро, като групата бележи най-големи триумфи в балтийските страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР