MAX Sport ще излъчи най-интересното от Купата на африканските нации

...
MAX Sport ще излъчи най-интересното от Купата на африканските нации
Коментари Харесай

Купата на африканските нации на живо по MAX Sport

MAX Sport ще излъчи най-интересното от Купата на африканските народи 2023. 34-ото издание на шампионата стартира на 13 януари (събота), когато домакините от Кот д`Ивоар, ще се изправят срещу Гвинея-Бисау на стадион " Аласан Уатара " в Абиджан. Двубоят ще бъде излъчен директно по MAX Sport 1 от 22:00 часа.

24 тима ще се борят за футболната корона на Африка. Те са разграничени в шест групи по четири тима, като домакините са в група А дружно с трикратните първенци Нигерия, Екваториална Гвинея и Гвинея-Бисау. Група B също предлага завладяващ мач, като най-успешният тим в историята на надпреварата Египет, воден от Мохамед Салах, ще се изправи срещу Гана, чийто треньор сега е някогашният управител на Нюкасъл Крис Хютън.

Настоящият притежател на купата Сенегал е в група C, дружно с тима на Камерун, който е един от най-интригуващите мачове от груповата фаза. Друг тим в групата е Мароко, който стана първата страна от континента, достигнала полуфинал на Световното състезание в Катар през 2022 година и сега е най-високо класираната африканска нация в международната ранглиста (№13) - само че не е печелила Купа на африканските народи от 1976 година.

Сенегал се счита за любимец да резервира купата, която завоюва за първи път в Камерун. Оттогава звезди като Садио Мане, Калиду Кулибали и Едуард Менди се реалокираха да играят в първенството на Саудитска Арабия, което също се излъчва по MAX Sport. Но нови гении като халфа на Тотнъм Папе Матар Сар и нападателя на Марсилия Илиман Ндиайе станаха редовни играчи в първия тим на Сенегал.

Алжир, първенец през 2019 година, също е кандидат за трофея макар неприятното показване на последната Купа на африканските народи. Мароко е измежду кандидатите след историческото си представяне на Световното състезание в Катар. Седемкратният победител Египет загуби последния край с дузпи, само че към момента може да разчита на Мохамед Салах.

След първия мач на 13 януари ще се играят най-малко два мача дневно по време на груповата фаза, която продължава до 24 януари. Срещите от групите ще се играят в 16:00, 19:00 и 22:00 часа.

Първите два отбора във всяка група и четирите тима с най-хубави резултати, класирали се трети в своята група, ще преминат към осминафиналите. Четвъртфиналите ще се играят на 2 и 3 февруари, полуфиналите на 7 февруари от 19:00 и 20:00 ч., мачът за третото място е на 10 февруари, а финалът е на 11 февруари от 22:00 часа.
 Мохамед Салах не е постигнал безусловно нищо с Египет, счита някогашният селекционер на страната
Мохамед Салах не е постигнал безусловно нищо с Египет, счита някогашният селекционер на страната

Постиженията му трябваше да са доста по-големи, разяснява Хасан Шехата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР