Маурицио Сари рискува да остане година извън футбола, след като

...
Маурицио Сари рискува да остане година извън футбола, след като
Коментари Харесай

Челси отказва да плати клаузата на Сари, треньорът заплашен с година извън футбола

Маурицио Сари рискува да остане година отвън футбола, откакто от Челси отхвърлят да платят клаузата му за откупуване от Наполи на стойност 8 милиона евро. Треньорът бе уволнен, с цел да направи място за Карло Анчелоти, само че съгласно италианските закони, договорът му с Наполи остава в действие, до момента в който той не се разбере с клуба за взаимното му анулиране или до момента в който някой не заплати клаузата, заложена в него.

Въпросната уговорка обаче изтича на следващия ден, а по всичко проличава, че от Челси няма да я платят, което значи, че експертът ще би трябвало да изчака една година контрактът да изтече, преди да може да работи в различен клуб. През това време Наполи ще продължи да заплаща заплатата му, само че президентът Аурелио Де Лаурентис е подготвен да направи сходно нещо за наставление.

Интерес към Сари имаше и от Зенит (Санкт Петербург), само че руснаците към този момент назначиха на поста Сергей Семак.

За момента от Челси не са пратили публична оферта за наставника, въпреки към този момент да договориха персоналните му условия. Англичаните евентуално ще би трябвало да платят сериозна наказателна клауза на сегашния си управител Антонио Конте и точно поради това не са склонни да дават пари и за новия си треньор.

Последният вид пред Сари остава неговите юристи да опитат да реализират някакво съглашение, с което да разтрогне контракта си с Наполи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР