Матю Пери е починал от остър ефект след прием на

...
Матю Пери е починал от остър ефект след прием на
Коментари Харесай

Разкриха от какво е починал Матю Пери от Приятели

Матю Пери е умрял от " изострен резултат " след банкет на кетамин. Това оповестяват няколко международни медии, измежду които BBC и " Guardian ", като цитират Службата за правосъдна медицина в Лос Анджелис.

През октомври звездата беше открита в безпомощно положение в басейна на дома си в Лос Анджелис, само че аутопсията тогава не съумя да откри повода за неочакваната гибел.

Експертизата на правосъдния доктор е открила, че артистът е умрял от изострен резултат на веществото кетамин, а измежду факторите, съдействали за гибелта му, са " удавяне, коронарна болест и резултатът на бупренорфина ", който се употребява за лекуване на опиоидни разстройства.

" При високите равнища на кетамин, открити в кръвните проби, главните смъртоносни резултати биха били както от сърдечносъдовата свръхстимулация, по този начин и от дихателната меланхолия ", написа старши заместник-съдебният доктор Рафи Джабуриан.

Според холивудското издание " Variety " Пери е приемал веществото като част от своето лекуване за меланхолия и тревога.

Актьорът, прочут с ролята си на Чандлър Ригс в сериала " Приятели ", е бил прям за битката си със зависимостта си към болкоуспокояващи и алкохол. Той неведнъж е посещавал рехабилитационни клиники и през 2016 година признава в изявление за BBC, че съвсем не може да си спомни три години от фотосите на " Приятели " поради несъразмерната приложимост на алкохол и опиати.

Преди година излезе и неговата автобиография " Приятели, любовници и огромното извънредно нещо ", в която той разказва тази своя житейска битка.

Какво е кетамин?

Когато се появява за първи път през 60-те години на предишния век лекарството кетамин еволюира се употребява като анестетик за хора и животни. Днес то е известно както като обещаващо ново средство за лекуване на тежка меланхолия, по този начин и като психеделичен празненство опиат.

Известно е, че кетаминът лекува сериозна меланхолия. През 2006 година проучвания на Националния институт по опазване на здравето в Съединени американски щати демонстрират, че интравенозна доза от веществото може да облекчи тежка меланхолия за няколко часа

През 2019 година Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) утвърждава спрея за нос Spravato - първият антидепресант на основата на кетамин.

Но макар че веществото работи бързо, резултатът му отслабва след няколко дни или седмици, демонстрират проучванията.

Самият Пери се е лекувал с кетамин за меланхолия, като последното вливане е направено седмица и половина преди гибелта му, се споделя в отчета от аутопсията. Но е малко евентуално веществото, използванп от тази терапия, да е причина за гибелта на Пери, защото лекарството остава в организма до към три до четири часа или даже по-малко, се споделя в отчета на правосъдния доктор.

Все още не е ясно по какъв начин и по кое време Пери е получил още кетамин в часовете преди гибелта си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР