Матс Виландер смята, че Ник Кирьос има много сериозни шансове

...
Матс Виландер смята, че Ник Кирьос има много сериозни шансове
Коментари Харесай

Виландер за финала: Публиката ще подкрепя Кирьос в началото


Матс Виландер счита, че Ник Кирьос има доста съществени шансове да приключи превъзходството на Новак Джокович на Уимбълдън. Двамата ще се изправят един против различен в заключителния конфликт в неделя, като австралиецът ще играе на своя първи „мейджър“ край, до момента в който Джокера преследва четвърта поредна купа от Шампионата. Според Виландер сърбинът е любимец, само че фактът, че Кирьос е играл мач по-малко, може да окаже въздействие при възможен петсетов дуел.

„Очевидно е, че на доктрина Новак е любимец, само че Кирьос евентуално е най-хубавият изъплнител на сервис от Пийт Сампрас насам. Трудно е да намериш метод да връщаш началните му удари, само че Джокович е Джокович и сигурно ще откри метод. Според мен всичко зависи от сервиса на Ник. Ако този детайл от играта му се получи, възможностите му ще са доста огромни. Както споделих, Джокович е любимец, само че сигурно всички желаят Кирьос да играе добре, с цел да гледаме забавен финал“ – разяснява някогашният №1 в студиото на Eurosport.

Според носителя на седем трофеи от Големия шлем едно от най-важните неща в конфликта ще бъде дали Кирьос ще успее да притегли публиката на своя страна.

„Според мен публиката ще е на страната на играча, който печели по-рядко. Според мен най-малко първоначално феновете ще поддържат Кирьос, тъй като има доста от тях, които в никакъв случай не са го гледали онлайн на Уимбълдън. По-интересният въпрос обаче е по какъв начин Ник ще взаимодейства с публиката. Ще е забавно да забележим дали резултатът в началните етапи на мача ще повлияе на настроението му и дали ще приказва съсс феновете и хората в бокса си. Колкото повече премислям върху държанието на двамата на корта, толкоз повече стигам до заключението, че в действителност не знам какво да очаквам“ – сподели шведът.

„Ясно е, че Кирьос ще заложи на мощен сервис, до момента в който Джокович ще опита да го накара да тича по цялата широчина на корта. Новак има 20 трофеи и 32 финала от общо 68 участия на шампионат от Големия шлем. Това е необикновено достижение и този голям опит сигурно ще му помогне доста в хода на сблъсъка“ – приключи трикратният първенец на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР