Матс Виландер, бившият номер едно в тениса, който сега коментира

...
Матс Виландер, бившият номер едно в тениса, който сега коментира
Коментари Харесай

Легендата Виландер: Григор е далеч от Федерер, но върви в правилна посока

Матс Виландер, някогашният номер едно в тениса, който в този момент разяснява за " Евроспорт ", е от дълго време почитател на Григор Димитров. Швеoът направи разбор на мача на българина против Федерер. Нашето момче падна в три сета, като несъмнено играе едва и си го призна.

„ Роджър Федерер се намира в страхотна форма и явно играе отлично. Бих споделил, че той е най-трудният противник за Григор Димитров “, показа специалистът на Евроспорт и притежател на седем трофеи от Големия шлем Матс Виландер след осминафиналния мач на българина против Федерер.

„ Видно е, че те са положителни другари и познават добре мощните си страни. Но играта на Григор просто не е на равнището на тази на Федерер в нито едно отношение, като изключим може би придвижването по корта. Димитров трябваше да сервира доста добре, с цел да има късмет.

Това е съставен елемент от неговата игра, който той би трябвало да усъвършенства, в случай че желае постоянно да играе мощно против най-големите. Успя да го направи против Надал в Австралия, тъй че явно има качествата, само че просто му липсва постоянството, с което може сполучливо да затвори един петсетов мач. “

Въпреки минусите в играта на Григор Димитров, Виландер се изрече похвално за първата ни ракета. „ Мисля че Григор се усъвършенства. Той минава по-лесно през ранните кръгове от шампионатите и това е от огромно значение за представянето му в хода на конкуренциите. Той прескочи сполучливо тази преграда и се дистанцира доста от играчите, които са, да речем, на позициите сред 20-а и 50-а в ранглистата. В момента той е на доста малко зад най-хубавите ", продължи Виландер.

„ Роджър Федерер е съсредоточен върху този шампионат от известно време, само че сякаш чакахме Григор да завоюва сет или най-малко да затрудни Роджър през по-голяма част от мача. Димитров обаче се движи в вярната посока, той има качествата да завоюва шампионат от Големия шлем.

Срещу някои от най-хубавите в света сега това ще бъде мъчно, само че той би трябвало да бъде толерантен, да тренира крепко и неговото време ще пристигна. Той просто е прекомерно надарен, с цел да не завоюва шампионат от Големия шлем ”, приключи легендата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР