Маточина – против стресМаточината действа успокояващо на нервната система, има

...
Маточина – против стресМаточината действа успокояващо на нервната система, има
Коментари Харесай

За всяка болка - билка! Кой чай за какво помага

Маточина – срещу стрес
Маточината работи успокояващо на нервната система, има антиспастично и противогърчово деяние.
Стимулира апетита и процесите на храносмилане, потиска гаденето и повръщането.

Мента и джоджен срещу болки в стомаха
Двете билки са братовчеди, по тази причина ги слагаме на едно място. Освежаващият ментов чай доста оказва помощ срещу газове, а чаят от джоджен е страховит, в случай че сте преяли предходната вечер с нещо тежко и мазно.

Черен чай вместо кафе
Черният чай е богат на антиоксиданти и хидратира тялото, за разлика от кафето, което го дехидратира. Енергийният подтик, който ще получите от кафето, може да се ви се стори по-силен първоначално, само че бързо ще отмине. Докато черният чай ще ви разсъни и ободри по-бавно, само че за сметка на това – за целия ден.
А и пиенето на чай е доста по-аристократично занятие от някакво си там кафе. Като не останаха принцове за женене, най-малко с чай да се докоснем до английските обичаи.

Мащерка срещу кашлица
Ароматният чай от мащерка, с една лъжица мед е първото „ лекарство “ срещу започваща зараза на горните дихателни пътища.
Като цяло билката има противовъзпалително деяние, богата е на антиоксиданти и няма да сбъркате, в случай че завършвате по-често дните си с подобен чай.

Лайка срещу бодърствуване
Много оказва помощ срещу бодърствуване. Има успокоителен резултат и работи добре и на гърлото.

Жълт кантарион срещу меланхолия
Жълтият кантарион е неоспорим водач измежду билките при депресивни положения, стрес, тревога, бодърствуване, паническо разстройство. Качествата му на антидепресант са научно потвърдени. Билката покачва равнището на серотонин (хормон на щастието), който се счита виновен за настроението на индивида.

Джинджифил срещу гадене и рак
Ако държите мед с настърган джинджифил в хладилника, значи имате най-хубавия и потребен чай. Просто разтворете лъжица от сместа в чаша топла вода и се насладете на сгряващия му резултат.
Джинджифилът оказва помощ против гадене, възпаления и има протираков резултат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР