Матия Пекотич може би трябва да помисли да се откаже

...
Матия Пекотич може би трябва да помисли да се откаже
Коментари Харесай

Финансов специалист победи бившия номер 8 в света Джак Сок на турнира в Делрей бийч

Матия Пекотич може би би трябвало да намерения да се откаже от ежедневната си работа като финансов експерт на цялостен работен ден. Хърватинът изхвърли някогашния номер осем в света Джак Сок при дебюта си в главната скица на шампионата в Делрей бийч, откакто мина през квалификациите.

33-годишният хърватин е шеф на филиал на капиталова с капитал 4 милиарда $, само че се състезава и в професионалния тенис.

Пекотич изуми всички, откакто съумя да отстрани в първия кръг на шампионата Джак Сок с 4-6 6-2 6-2.

Debut Delight in Delray

Matija Pecotic, the qualifying alternate, stuns former champ Sock to win his FIRST EVER ATP match at age 33!
— Tennis TV (@TennisTV)

Хърватинът доближи най-високата позиция в кариерата си - номер 206 през 2015 година, само че краткотрайно напусна спорта заради затруднения след интервенция на стомаха. Пекотич завоюва успеха си над Сок пред своя началник, който е дълготраен другар на треньора му Доминик Хрбати.

„ Днес трябваше да си потегли от работа по-рано. Трябваше да изпратя имейл до целия екип. Шефът ми ме пусна. Ще би трябвало да желая още един почивен ден на следващия ден “, пошегува се Пекотич, който преоткри любовта си към тениса, откакто стартира да учи в Харвард.

Той съобщи, че изобщо не е предполагал, че ще успее да завоюва против американеца, тъй като той е някогашен състезател от Топ 10.

" Сок има толкоз огромен в професионалния тенис, има страховит сервис. Той излезе на корта сервирайки със 134 благи в час при първи сервис. Би било надменно да мисля, че ще изляза и чакам да печеля ", изясни шокирания хърватин, който беше част от състава на Хърватия за първото издание на шампионата United cup.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР