Матиас Курьор се превърна в истинска легенда за Черно море,

...
Матиас Курьор се превърна в истинска легенда за Черно море,
Коментари Харесай

Ако има дъщеря, Курьор мисли да я кръсти Варна

Матиас Курьор се трансформира в същинска легенда за Черно море, като е играл за варненския тим в три разнообразни интервала. Миналия уикенд той записа последния си мач за " моряците " и го направи със жанр, като вкара два гола за успеха на Локомотив (Пловдив) с 3:1 за Купата на България. Курьор се върна към най-хубавите си моменти във Варна и във футбола до момента в особено изявление за Българска телеграфна агенция.

" Договорът ми с Черно море изтече и взехме решение да се разделим. Имахме диалози преди този момент и треньорът ми сподели, че не може да разчита на мен във всеки мач. Разбрах го и избрах да си потегли в точния миг. Аз желая да играя по-често, а и в този момент усещах, че мога да оказа помощ повече на тима. Голмайстор съм на отбора с 5 попадения, а даже не съм играл доста през сезона. Мисля, че при повече време на терена, щях да имам повече голове и по-голям принос за Черно море ", счита роденият в Мартиника футболист.

" Аз не мисля да спирам с футбола, играе ми се още. Ще бъда прям - към този момент имам диалози с един тим от четвърта френска дивизия. Имаше сериозен интерес и от един клуб от чужбина, само че отхвърлих. Вече съм фамилен, само че мога непрекъснато да се местя и да привиквам с нов метод и темп на живот. Ако подпиша контракт с френския клуб, той ще бъде полупрофесионален, само че ще се сготвям като експерт, ще ми заплащат заплата. Аз им споделих, че ще продължа да работя и за Черно море, като скаут евентуално. Още не съм прецизирал всички елементи с хората във Варна. Говорихме, би трябвало отново да се чуя с треньора и шефовете. Разчитат на мен, тъй като за годините във футбола имам доста контакти и връзки, които съм направил - освен във Франция, само че и по света. Има значително футболисти, които са подготвени да работят с мен, както и са изкушени от концепцията да се пробват в Черно море. Засега няма нищо съответно, а и аз би трябвало да подпиша контракт с клуба, с цел да е офицално всичко. Но ми се коства, че би било вълнуващо това, което следва ", добави Матиас.

" Ще се връщам във Варна, това е неизбежно, оставих доста другари там. Даже увещавам брачната половинка ми, в случай че имаме щерка, да я кръстим Варна. Тя към този момент не е съгласна, само че кой знае, може да я навия. В момента живеем в района на Париж. Наскоро купих къща наоколо до тази на родителите ми. Всичко е наред, любуваме се на живота ", разкри футболистът.

" Имам няколко обичани мача за Черно море, само че преди всичко е финалът за Купата на България против Левски. Той е назабравим, неизразим. Но не е единствено този мач. Следващият мач с Левски във Варна също ми е обичан. Тогава вкарах прекрасен гол с глава, което не ми се случва постоянно. Завършихме 2:2, в случай че не се неистина. Имаше и един мач с Ботев (Пловдив), когато за първи път се разделях с Черно море. Пак вкарах гол, а след мача всички плакохме - аз и почитателите. В сърцето ми има място и за една победа против Арда с 3:0 или 3:1 не помня към този момент. Това беше първият ми мач след сватбата ми и жена ми ме гледа за първи път онлайн. Емоционално беше ", спомня си французинът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР