Матиас Екстрьом с Ауди беше най-бърз при автомобилите в пролога

...
Матиас Екстрьом с Ауди беше най-бърз при автомобилите в пролога
Коментари Харесай

Екстрьом взе пролога в рали „Дакар”

Матиас Екстрьом с Ауди беше най-бърз при колите в пролога на рали „ Дакар ”, като 11-километровата права се организира към бивака, ситуиран на брега на Червено море.

На финала Екстрьом изпревари 9-кратния международен рали първенец Себастиен Льоб с BRX с 1 секунда. Резултатите от пролога през днешния ден дефинират стартовия ред за първия дълъг стадий от ралито на следващия ден. След финала на стадия Льоб изясни, че е натискал съществено, защото песъчливият път е непосредствен до правите в международния рали шампионат, на които Себ има голям опит.

Победителят от рали „ Дакар 2022 ” Насър Ал-Атия с Тойота приключи 4-и пролога, на 12 секунди зад Екстрьом. Пред него, въпреки и единствено на 1 секунда, на трето място, приключи 14-кратният победител в рали „ Дакар ” Стефан Петерханзел, който също кара за Ауди.

Другата звезда на Ауди – Карлос Сайнц, финишира 6-и, на 14 секунди зад някогашния първенец в DTM, който завоюва през днешния ден.

Утре е първият стадий от надпреварата, още веднъж към бивака край Червено море с 367 спортни километра и 234 километра преход.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР