Матей Казийски прибави нов трофей към колекцията си. Той стана

...
Матей Казийски прибави нов трофей към колекцията си. Той стана
Коментари Харесай

Казийски изведе Тренто до 5-а титла на Италия

Матей Казийски прибави нов трофей към сбирката си. Той стана първенец на Италия за пети път, извеждайки като капитан Тренто до петата му купа в клубната история. Всички титли са извоювани с българската звезда. Предишните са през 2008, 2011, 2013 и 2015 г. В решаващия мач №5 от финала на Суперлега Тренто разруши първенеца Чивитанова с 3:0 (20, 20, 19).

Макар че приключи втори по ефикасност за шампионския триумф с 13 т. Казийски беше определен за най-полезен състезател (MVP) в решаващия дуел. Топреализатор стана Алесандро Микиелето със 17 т.

За гостите от Чивитанова най-хубав беше Александър Николов. Изгряващата звезда на българския волейбол записа 12 точки. Марлон Янт Ерера се регистрира с 11 точки.

Най-вероятно това беше и последният мач за Матей Казийски с екипа на Тренто. По към момента непотвърдена информация българският посрещач ще продължи кариерата си в Алианц. Този сезон Алианц приключи на четвърто място.

Очаква се в идващите дни 38-годишният деец да разгласи и дали ще одобри поканата на селекционера Пламен Константинов да се завърне в националния тим. Казийски не е играл за България от 11 години насам.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР