Материалното състояние е голям проблем на редица семейства и хора,

...
Материалното състояние е голям проблем на редица семейства и хора,
Коментари Харесай

5 чести оправдания за ХАРЧЕНЕ на пари, които могат да ни докарат дългове

Материалното положение е огромен проблем на редица фамилии и хора, само че дали виновниците за неприятното такова не сме самите ние? Има някои на пръв взор незначителни привички, които правим всекидневно, само че ни повлияват зле на джоба.

В устрема си към потушаване на всички стремежи и удоволствия харчим на пакост, без да мислим за бъдещето. Има и други вярвания и оправдания, които изричаме пред себе си, когато харчим безразсъдно. Ето 5 от тях:

„ Имам право да се грижа за себе си и от време на време да се разглезвам. “
Няколко знака, които подсказват, че човек е свидлив
Човек, който не обича да дава пари за нелепости може да се назова, че е свидлив. Такива хора от време на време не се грижат за здравето си, защот...

Да, това в действителност би трябвало да е по този начин, само че не и когато употребявате този аргумент, с цел да се оправдаете за направена изцяло ненужна и безмислена покупка. Не харчете пари напразно единствено с цел да се успокоите или да се премиите за добре свършена работа. Позволявайте си глезотийки при налична опция да го извършите и въпреки всичко, действайте рационално.

„ Човек веднъж се дами, за какво да не изтеглим заем и да изпълним мечтаната женитба? “

Сватбата е в действителност специфичен миг, само че всяко семейство би трябвало да се разполага съгласно чергата си. Не може да се надяваме, че с подаръците на гостите ще погасим по-голямата сума от вложените средства. Кредитът не е положително начало за едно семейство и може да докара до редица разправии изключително в случай че сте вложили всички пари в празненството.

„ Един път се живее и ще разходвам парите си, както желая. “

Животът е един, само че е добре да го запълним с приятни моменти, занимания, пътувания и трупане на познания и умения. Ако харчите всичките си пари единствено с цел да изглеждате първокласно и посещавате места, които не са ви по джоба, по-скоро губите, в сравнение с печелите нещо. Инвестирайте в познания и пътешествия, ще осъзнаете какъв брой по-богати сте по този начин в действителност.
6 аргументи, които ще ви убедят, че дамите по-добре се оправят с парите
Проучване е открило, че дамите са по-добри в ръководството на парите от мъжете. Обратното мнение е необятно публикувано в обществото...

„ Поводът е в действителност значим и специфичен, ще му отпусна края. “

Наистина в някои обстановки е даже належащ по-големият масраф, само че този аргумент не трябва да ви служи за опрощение, в случай че желаете да вземем за пример да извършите голямо празненство за рождения си ден или пък сте на сходно развлекателно събитие, на което хвърляте парите си напразно. Мислете рационално, инвестирайте в дома си, в себе си, в пътешествия, за които след това няма да съжалявате и ще се върнете по-обогатени от преди.

„ Миналият месец съвсем не съм харчила, по тази причина в този момент ще си разреша този разкош. “

Ако предните месеци сте спестявали съответно за тази цел – тъй като ви чака пътешестване, идват коледни празници, имате повече разноски – да, тогава си позволете сходни разходи, само че не и за недомислени и ненужни покупки.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР