Матео Салвини Снимка: AP/БТА Вносителите на вота упрекваха партията на

...
Матео Салвини Снимка: AP/БТА Вносителите на вота упрекваха партията на
Коментари Харесай

Афери с руски привкус помрачиха оптимизма на Алтернатива за Германия и Лига


Матео Салвини
Снимка: AP/БТА

Вносителите на вота укоряваха партията на Салвини, която е част от ръководещата коалиция на премиерката Джорджа Мелони, че не е прекъснала нагледно казано мостовете с Русия и с ръководещата съветска партия " Единна Русия ".

Петдесет и една годишният водач на партия " Лига " отдавна е обожател на Русия. Той подписа на 6 март 2017 година съглашение със период от пет години за съдействие на неговата политическа мощ с ръководещата съветска партия. Споразумението беше автоматизирано възобновено през 2022 година В известие от 2017 година във " Facebook " Салвини споделяше, че с този контракт двете страни се ангажират да се борят с противозаконната имиграция и с ислямисткия тероризъм и да работят за завършек на западните наказания против Русия.

Опозицията и центристите в Италия на няколко пъти приканиха водача на " Лига " да показа доказателства, показващи, че партията е поставила завършек на този съюз след началото на съветската инвазия в Украйна.

" Целите на съдействието, което беше чисто политическо през 2017 година сред " Лига " и " Единна Русия ", нямат повече стойност след инвазия на Русия в Украйна ", съобщи в отговор на апелите партията на Салвини.

Салвини също по този начин осъди съветската инвазия, само че наскоро беше подложен на критика за пропутински изявления, направени след преизбирането на съветския президент при полемични условия.

Малко преди вота на съмнение " Лига " разгласява изказване, в което се дистанцира от съглашението за съдействие с съветската ръководеща партия.

Салвини беше упрекнат също за това, че не е сметнал съветския президент за виновен за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални в наказателна колония.

Вотът на съмнение против вицепремиера имаше алегорична стойност, поради това че ръководещата коалиция има болшинство и Камарата на депутатите, както и в Сената.

" Лига ", който е съюзни на крайнодесни сили като " Национален общ брой " и " Алтернатива за Германия ", губи инерция и в допитванията за евроизборите е под 10 %.

Руската връзка, криптовалути, европейски политици

В края на март чешките управляващи оповестиха, че са разпознали финансирана от Москва мрежа, виновна за разпространението на проруска агитация за Украйна и разширение на въздействието ѝ чак до Европейския парламент.

Мрежата се основаваше на новинарски уебсайт, наименуван " Гласът на Европа ". Този уебсайт, основан в Прага, публикуваше публикации, които бяха мощно сериозни към западната помощ за Украйна, като в същото време даваше публичност на крайнодесни политици на континента. Той беше закрит от чешките управляващи, показва Агенция Франс Прес.

Според медии в Германия и Чехия в допълнение към пропагандната си активност уеб сайтът е бил употребен и за финансиране на претенденти за европейските избори, считани за допустими от Москва, като е превеждал пари на политици от шест страни: Полша, Унгария, Германия, Франция, Белгия и Нидерландия.

Според немското седмично списание " Шпигел " парите са излъчени в брой на срещи в Прага или са прехвърляни посредством криптовалута, а общата сума възлиза на " няколкостотин хиляди евро ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР