Матео Салвини Италия повече няма да бъде бежанският лагер на

...
Матео Салвини Италия повече няма да бъде бежанският лагер на
Коментари Харесай

Новото правителство: Италия повече няма да бъде бежанският лагер на Европа


Матео Салвини

Италия повече няма да бъде бежанският лагер на Европа, съобщи новият министър на вътрешните работи Матео Салвини, представен от Ройтерс.

Той даде обещание сурови ограничения за понижаване на притока на мигранти и връщане на към този момент пристигналите в страните им.

Салвини, водач на крайнодясната партия " Лига " и вицепремиер в евроскептичната ръководеща коалиция, трансформира преодоляването на имиграцията в мото на своята партия, чиято известност бързо нараства в допитванията, отбелязва Ройтерс.

Два дни откакто държавното управление постави клетва, вътрешният министър отпътува за Сицилия - една от главните входни точки в Италия за над 600-те хиляди мигранти, пристигнали от Северна Африка от 2014 година

За мигрантите в Италия " празненството свърши ", сподели Салвини преди визитата си в приемен център на пристанището в Поцало, където идващите биват регистрирани.

Партия " Лига " твърди, че голямата част от мигрантите в Италия нямат право на бежански статут, че Италия не може да си разреши да им оказва помощ, а също така съгласявайки се да работят при ниско възнаграждение, тези хора утежняват трудовите условия за италианците.

Салвини подхрани напрежението, като съобщи в радиоинтервю в понеделник, че Италия " не може да бъде превръщана в бежански лагер ", и даде обещание да лобира сътрудниците на страната да получат по-значително подпомагане от страна на Европейския съюз за справяне с казуса.

" Очевидно е, че Италия беше изоставена, в този момент би трябвало да осъзнаем обстоятелствата ", сподели той, помолен да разяснява изявление на немския канцлер Ангела Меркел, че Европа се нуждае от нов метод по имигрантския въпрос.

Салвини, който желае във всяка италианска област да има център за задържане или депортиране на мигранти, по-късно написа в Туитър: " Или Европа ще ни подаде ръка, с цел да създадем страната си сигурна, или ще изберем други способи ".

Европейската комисия изрази през днешния ден желанието си обсъжданите промени в миграционното законодателство да бъдат признати единомислещо в Съвета на Европейски Съюз. От правна позиция сходни решения могат да бъдат взимани и с квалифицирано болшинство, означи представител на комисията.

По неговите думи предлаганите промени целят да разтоварят от несъразмерната тежест страните от първа линия - Италия, Испания, Малта и Гърция. Говорителят не отхвърли, че четири страни от Европейски Съюз към този момент се опълчват на подготвяните промени. Той добави, че на следващия ден следва въпросът да бъде разискван на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по правораздаване и вътрешни работи в Люксембург.

Промените се чака да обиден настоящото предписание от Дъблин, съгласно което страните от Европейски Съюз, където мигрантите са пристигнали в началото, следва да преглеждат молбите им за леговище. Съветът на Европейски Съюз може да приема сложни решения с така наречен " квалифицирано болшинство " - с гласовете на 55 на 100 от страните в Европейски Съюз, които съставляват най-малко 65 на 100 от жителите на Общността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР