Матео Месина Денаро, сочен за един от шефовете на италианската

...
Матео Месина Денаро, сочен за един от шефовете на италианската
Коментари Харесай

Арестуваха най-търсеният мафиотски бос Матео Месина Денаро 


Матео Месина Денаро, апетитен за един от шефовете на италианската мафия, е задържан в Сицилия. Според първичната информация Денаро е арестуван в частна клиника в Палермо, където е постъпил за лечебно лекуване. Новината разгласи Паскал Анджелосанто, шеф на италианската полиция, пред AGI News. След ареста босът на „ Коза Ностра “ е бил превозен до загадка локация, която за момента няма да бъде оповестена пред медиите.

Междувременно италианският министър председател Джорджия Мелони благодари на управляващите за интервенцията, като дефинира залавянето на Денаро за „ огромна победа, доказваща, че държавните органи в никакъв случай не се предават пред лицето на мафията “.

Матео Месина Денаро е в неопределеност от 1992 година, откакто против него бяха повдигнати обвинявания за убийството на прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Около името на Денаро попадат и обвинявания за неговата роля в бомбените офанзиви във Флоренция, Рим и Милано през 1993 година, когато починаха 10 души.

Денаро е считан за главата на сицилианската мафия след гибелта на Бернардо Провенцано през 2016 година и Салваторе Риина през 2017 година Мафиотският необут се укрива от 1993 година, като определянето на местонахождението му ставаше все по-трудно с всяка минала година поради неналичието на негови настоящи фотоси.

През годините полицията е задържала десетки мъже, за които се е предполагало, че са Матео Месина Денаро, само че в хода на следствието е установявано, че става въпрос за сбъркана идентичност.

Един от най-известните случаи бе през 2021 година, когато въоръжени служители на реда нахлуха в ресторант в Холандия и арестуваха 54-годишен мъж, нахлузвайки качулка на главата му, до момента в който се храни. Властите смятаха, че мъжът е търсеният в Италия мафиотски необут, само че след това стана ясно, че са позволили неточност.

Предполага се, че през последните години Денаро е сменил няколко адреса, на няколко разнообразни континента, само че най-дълго се е задържал в Сицилия, осведоми webcafe.bg

След ареста му следователите ще се опитат да проследят мрежата от хора, които са му осигурявали заслон през 30-те години на неговото укриване.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР