Матео Беретини заяви, че е много разочарован от начина, по

...
Матео Беретини заяви, че е много разочарован от начина, по
Коментари Харесай

Беретини: Разочарован съм от играта си в първите два сета


Матео Беретини съобщи, че е доста отчаян от метода, по който е играл в първите два сета от днешния полуфинален конфликт с Рафаел Надал на Australian Open. Италианецът е удовлетворен от представянето си в Мелбърн, както и от цялостните си резултати през последните месеци, само че в това време счита, че в играта му има доста неща, които би могъл да усъвършенства. Беретини разкри също, че е провел къс диалог с Надал след днешния дуел.

„Разочарован съм от провалянето. Очаквах повече от себе си и би трябвало да си извлека поучения от това, което се случи. В третия и четвъртия сет играх доста мощно, както и той, и направихме стрхотно шоу. Първите два сета обаче не минаха по метода, по който чаках, като това се отнася както за играта, по този начин и за психологическатам и настройка. Не знам за какво се случи по този начин, само че душевен не бях в положението, което е належащо, с цел да победиш Рафа на полуфинал от Големия шлем. Въпреки това съм горделив от метода, по който реагирах при закъснение от 0-2 сета. Не знам дали щях да печеля мача даже в случай че от самото начало бях играл по този начин, както в последните два сета, само че в случай че желая да спечелвам най-големите шампионати, не мога да си разреша да играя по метода, по който го правех в началото“ – разяснява международният №7.

„Бях напълно наясно, че големият опит на Рафа би могъл да се окаже решаващият фактор в мач като този. В началото ми беше мъчно да намеря ритъма си и ми лиши известно време да се приспособявам към играта на закрито, до момента в който в това време той се представяше чудесно. Бързо разбрах, че нямам различен избор, с изключение на да се приспособявам към обстановката и да дам безусловно всичко от себе си, в случай че желая да имам късмет да го победя. Много съм горделив от представянето си в шампионата, само че в това време съзнавам, че в играта ми има доста неща, които бих могъл да подобря“ – добави Беретини.

Финалистът от Уимбълдън разкри, че след дуела е провел къс диалог с Надал в съблекалнята на Rod Laver Arena.

„Нивото ми прогресивно се покачва и знам, че в случай че непрекъснато играя по метода, по който го направих в третия и четвъртия сет, мога да затрудня съществено даже най-хубавите. За да се случи това, би трябвало да изиграя голям брой такива мачове с това движение. Винаги съм бил в отлични взаимоотношения с Рафа. Той е един от играчите, на които се удивлявам от дете. Винаги го следя деликатно и се старая да науча допустимо най-вече от него. След мача се видяхме в съблекалнята. Той ме поздрави за представянето ми в шампионата, а аз му пожелах триумф на финала. Той е източник на ентусиазъм за мен, тъй като постоянно съм се стремял да се изучавам от най-добрите“ – приключи първата ракета на Италия.

Феновете на Беретини може да го видят още веднъж в деяние напълно скоро. Следващият шампионат, за който италианецът е подал поръчка, е ATP 500 конкуренцията в Рио де Жанейро, която ще се организира от 14 до 20 февруари.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР