Матео Беретини сподели, че мечтае първата му титла от Големия

...
Матео Беретини сподели, че мечтае първата му титла от Големия
Коментари Харесай

Беретини: Искам първата ми „мейджър“ титла да е от Уимбълдън


Матео Беретини показа, че мечтае първата му купа от Големия шлем да бъде извоювана на Уимбълдън. Италианецът се утвърди като един от най-хубавите играчи на трева в Тура, като победи в последните две издания на шампионата в Куинс, а през 2021 година игра край на Шампионата. Беретини бе считан за един от любимците на „ Свещената трева “ и предходната година, само че се отдръпна преди началото на шампионата поради позитивна проба за Covid-19.

Римлянинът даде изявление за Corriere dello Sport, в което разяснява задачите си за шампионатите от Големия шлем, като също така изрази своето удивление от Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

„ Изумително е да виждаш методът, по който Джокович се грижи за тялото си, а още по-възхитителен е фактът, че даже след всички тези години и трофеи продължава да е стимулиран да реализира нови триумфи. Той е невероятен състезател, като извънземен е. Надал и Федерер също са такива, само че от тях тримата Новак е най-далеч от това, което съм аз като физика и душeвност и може би по тази причина виждам на него по този метод “ – показа международният №24.

„ Надал е като бик, като че ли е построен от чиста сила. Когато влезе в стаята, незабавно усещаш силата и харизмата му. Той е доста буен и прочувствен човек. Когато приказва за нещо, без значение дали става дума за трофеи от Големия шлем или за лов на риба, имате възприятието, че ви споделя за Пуническите войни. Сякаш постоянно се движи със 100 км/ч. Както споделих – чиста сила “.

„ Федерер е човек, който постоянно знае какво да каже и направи, без значение от обстановката. Думата „ грациозен “ не е задоволителна, с цел да го опиша. Бих го определил и като сензитивен, тъй като е подобен. Роджър има голямо знание за самия себе си и се удивлявам на това “.

Беретини разяснява и четирите шампионата от Големия шлем, като съобщи, че Уимбълдън е обичаният му.

„ Наричат Australian Open „ Щастливият шлем “, само че аз бих го определил по-скоро като „ безоблачен “ и „ деятелен “, защото постоянно е горещо, а австралийците изпитват голяма пристрастеност към тениса. Атмосферата там постоянно е прелестна. Всеки път, когато помисля за Ролан Гарос, се сещам за Надал. Може би тъй като го е печелил толкоз доста пъти, че е мъчно да не се сетиш за него. В Париж не е толкоз слънчева, колкото в Австралия, само че за сметка на това времето е доста по-хладно и търпимо “.

„ Уимбълдън е шампионат с доста богата история и всички го харесват. Ако в миналото съумея да печеля купа от Големия шлем, бих желал да се случи там. US Open е доста необикновен шампионат. Това важи както тенис комплекса, по този начин и за градът и хората. Това несъмнено е най-шумният и безреден шампионат от Големия шлем. Истински американски делириум, само че по- прекрасен метод “ – приключи Беретини.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР