Матео Беретини пристигна на Откритото първенство на САЩ без нито

...
Матео Беретини пристигна на Откритото първенство на САЩ без нито
Коментари Харесай

Изненадата е избегната: Беретини бе тестван от щастлив губещ, но оцеля и очаква Мъри!

Матео Беретини дойде на Откритото състезание на Съединени американски щати без нито един извоюван мач по време на американското си турне, само че към този момент набира скорост в Ню Йорк, откакто през днешния ден откри място в третия стадий на последния за годината шампионат от Големия шлем. Италианецът започва кошмарно в днешния си дуел против " щастливия губещ " Юго Грение, само че след това увеличи доста равнището си на игра и съумя да затвори срещата в своя изгода след 2:6 6:1 7:6(4) 7:6(7), като в борба за място на осминафиналите му следва конфликт с някогашния първенец в конкуренцията Анди Мъри.

В откриващата част по-голямата част от ударите на 13-ия подложен излизаха отвън очертанията на корта и за французина бе задоволително само да държи топката в игра, дочаквайки неизбежен пропуск от отсрещната страна. Беретини не можеше да разчита на най-силното си оръжие – форхенда, а това в композиция със слабото му показване на второ подаване разреши на Грение да осъществя два пробива. Сервирайки за продобиване на сета, по-нискоранкираният тенисист бе изправен пред два брейкбола, но още веднъж неточностите на италианеца изиграха своята роля и след 16-ата непредизвикана неточност на Беретини бе комплициран завършек на дебютната част в интерес на новобранеца.

Случилото се обаче като че ли съумя да стимулира още по-силно италианеца, който излезе изцяло видоизменен при започване на втория сет и още от първите минути демонстрираше най-хубавото, на което е кадърен. Благодарение на превъзходно ориентираните си мощни форхенди той си отваряше корта и завършваше с решителен уинър, който Грение единствено можеше да изгледа по какъв начин профучава около него. Така Беретини реализира два пробива и след цели 17 печеливши удара изравни резултата в обособените сетове.

Big man has the touch
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР