Матео Беретини и Денис Шаповалов са двамата тенисисти, които ще

...
Матео Беретини и Денис Шаповалов са двамата тенисисти, които ще
Коментари Харесай

Да си резерва на Финалите на АТР: По 73 000$ за Беретини и Шаповалов

Матео Беретини и Денис Шаповалов са двамата тенисисти, които ще бъдат в ролята на запаси на Финалите на АТР през идната седмица.

Това значи, че италианецът и канадецът са задължени да бъдат в Лондон разполагаем при травма или отричане по друга причина на някой от осемте участници в конкуренцията.

А даже и да не влязат в игра, то двамата ще получат по 73 хиляди $ единствено за наличието си. Това въпреки всичко е съществено намаляване по отношение на сумата от 160 хиляди $, която преди година получиха запасите Роберто Баутиста Агут и Гаел Монфис.

Беретини бе сигурен като първа запаса със своята 10-а позиция в ранглистата, която до голяма степен се дължи на отличните му резултати през 2019-а и промененото точкуване поради COVID-19.

Шаповалов пък получи шанса да е в Лондон, защото 11-ият Гаел Монфис постави прибързано завършек на сезона си поради травма. Канадецът дойде в британската столица непосредствено от София, където изненадващо загуби още в първия си дуел против Раду Албот. Неговите шансове да играе въобще в „ О2 Арена “ обаче са минимални или най-малко това сочи историята.

Турнирът в Лондон стартира в неделя в 15 часа с повтаряне на финала от 2019 сред Стефанос Циципас и Доминик Тийм.
Tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР