Математикът въведе индекс на позора за смъртните случаи от новия

...
Математикът въведе индекс на позора за смъртните случаи от новия
Коментари Харесай

Проф. Витанов: До неделя дневният брой на починалите от Covid-19 ще падне под 10

Математикът вкара " показател на позора " за смъртните случаи от новия ковид

Под 10 дневно ще падне броят на умрелите от Covid-19 у нас до края на седмицата. Това планува математикът на разпуснатия НОЩ проф. Николай Витанов, който разгласява ежедневна информация във фейсбук за оперативната конюнктура във връзка с пандемията.

" Обстановката е спокойна. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.710. Краят на седмицата се обрисува да е спокоен, броят на дейните случаи ще намалее ", написа той с пояснението, че Нтова понижение ще се забавя във времето.

По думите му, през вчерашния ден е регистрирано покачване на смъртността, което обаче е еднократно. " Това е, което ние назоваваме outlier в разбора на времеви редове ", изяснява Витанов.

" Тук къс коментар. Само Господ може да регистрира всички фактори за всичко. Ние, смъртните не можем, по тази причина в моделите се регистрират единствено най-важните фактори. Остават обаче по-малко авторитетни фактори, които си работят и действието им се натрупва. Когато натрупването стане задоволително, то съумява краткотрайно да пробие хомеостазата на комплицираната система и се получава по-голямо отклоняване, наречено outlier. Появява се нагледно казано, мълния, която разрежда напрежението и по този начин до идващия подобен случай ", написа математикът.

Не чакаме това да се повтори през днешния ден, така че броят на умрелите през днешния ден се чака да е двадесетина, на следващия ден - десетина, а в неделя - под 10, добавя проф. Николай Витанов.

" Понеже доста се приказва по какъв начин щабът бил плашел хората, от през днешния ден стартирам да считам нов показател - показателят на позора. В знаменателя на този показател спри броят на смъртните случаи на 01.06.2020, - 144. Тогава горе долу беше обещано предизвестието, че смъртността ще скочи, в случай че се промени обсегът на ограниченията ", написа още той.

" В числителя на показателя е броят на смъртните случаи до съответния ден. Днес са 17792.
Стойността на показателя на позора е

S = 17792/144 = 123.55
Тоест, откогато бе отправено предизвестието, броят на смъртните случаи е скочил 123.55 пъти. Ще кажете - за кого е позорът. За тези, които ореваха Вселената, когато ген. Мугафчийски сподели нещо на Бенатова. Това число тежи на тяхната съвест. Нечувано е да пращаш личния си народ на гибел. Нечувано е да се опитваш да изкарваш отговорни тези, които са предизвестили за идващата висока смъртност и са били обществено оплюти с огромен обсег ", разяснява експертът.
https://www.facebook.com/nikolay.vitanov.3/posts/4332214806842111
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР