Математикът проф. Николай Витанов публикува ежедневната си прогноза за развитието

...
Математикът проф. Николай Витанов публикува ежедневната си прогноза за развитието
Коментари Харесай

Проф. Витанов разкри кога ще отстъпи вирусът, благодари на П...

Математикът проф. Николай Витанов разгласява ежедневната си прогноза за развиването на петата вълна на пандемията у нас и в частност новия вид на ковид – Омикрон.

Витанов е безапелационен: „ Омикронът настава към нови върхове (това се очакваше) и другите упования са, че няма да има чудовищни бройки като 60 000, 70 000 или 100 000 случая дневно. Вероятно никой към този момент не се съмнява в прогнозата ми:

- ще надминем 1 милион регистрирани случая

- ще надминем 33 500 умряли “.

Витанов разяснява и данните за смъртността. „ При Омикрона се чака да е към 1%. Затова имаме доста случаи, а смъртността не е като при Делта разновидността - над 300 дневно. Но и това, което имаме не е малко. Затова - пазете се. 1% може и да не е доста като %, само че помнете - този 1% е от много повече случаи “.

Математикът разгласява и прогнозните карти на разпространяването на вируса: „ Виждат се областите, в които се вихри към този момент Омикронът. Очаква се и други области да влязат в тази най-тъмночервена зона. Героичната опозиция на Пловдив е към края си. Удържа фронта много време, за които би трябвало да сме му признателни “.

Вирусът се популяризира дифузно във всички области, регистрира Витанов и предвижда, че това ще продължи до края на месеца. „ Пожарът гори с друга активност на другите места. При тази обстановка вероятността за суперпожар понижава с всеки изминат ден, в който нещата остават по този начин “.

Относно противоепидемичните ограничения Витанов съобщи: „ Пак да кажа, по какъв начин преценявам аз обстановката. Преценям я по този начин. Знаете, че има най-малко 25% от популацията, което е безусловно твърдо против всевъзможни ограничения, ваксини и така нататък Силно заразният Омикрон като перне част от тях и те ще го разнесат, което и става. Не можем да ги спрем. С други думи случаите се чака да са доста. Повечето го карат леко. Основният аршин при тази вълна би трябвало да е положението в лечебните заведения “.

Професорът излезе с зов: „ Помислете си - имате ли интерес от цялостен локдаун? Всеки 3 дни в страната се създава Брутният вътрешен продукт за към милиард лв. (че и повече). Всеки ден без локдаун е златен за цялата страна. Пазете се, бъдете здрави, не се заразявайте, не стигайте до болница. Хем ще сте здрави, хем няма да има и локдаун “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР