Математикът проф. Николай Витанов публикува ежедневната си прогноза за развитието

...
Математикът проф. Николай Витанов публикува ежедневната си прогноза за развитието
Коментари Харесай

Витанов с призив: Пазете се, не влизайте в болница, всеки ден без локдаун е златен

Математикът проф. Николай Витанов разгласява ежедневната си прогноза за развиването на петата вълна на пандемията у нас и в частност новия вид на ковид – Омикрон .

Витанов е безапелационен: „ Омикронът настава към нови върхове (това се очакваше) и другите упования са, че н яма да има чудовищни бройки като 60 000, 70 000 или 100 000 случая дневно. Вероятно никой към този момент не се съмнява в прогнозата ми:

- ще надминем 1 милион регистрирани случая
- ще надминем 33 500 умряли

Витанов разяснява и данните за смъртността . „ При Омикрона се чака да е към 1%. Затова имаме доста случаи, а смъртността не е като при Делта разновидността - над 300 дневно. Но и това, което имаме не е малко. Затова - пазете се. 1% може и да не е доста като %, само че помнете - този 1% е от много повече случаи “.

Математикът разгласява и прогнозните карти на разпространяването на вируса: „ Виждат се областите, в които се вихри към този момент Омикронът . Очаква се и други области да влязат в тази най-тъмночервена зона. Героичната опозиция на Пловдив е към края си. Удържа фронта много време, за които би трябвало да сме му признателни “.

Вирусът се популяризира дифузно във всички области, регистрира Витанов и предвижда, че това ще продължи до края на месеца. „ Пожарът гори с друга активност на другите места. При тази обстановка вероятността за суперпожар понижава с всеки изминат ден, в който нещата остават по този начин “.

Относно противоепидемичните ограничения Витанов съобщи: „ Пак да кажа, по какъв начин преценявам аз обстановката. Преценям я по този начин. Знаете, че има най-малко 25% от популацията, което е безусловно твърдо против всевъзможни ограничения, ваксини и т.н . Силно заразният Омикрон като перне част от тях и те ще го разнесат, което и става. Не можем да ги спрем. С други думи случаите се чака да са доста . Повечето го карат леко. Основният аршин при тази вълна би трябвало да е положението в лечебните заведения “.

Професорът излезе с зов: „ Помислете си - имате ли интерес от цялостен локдаун ? Всеки 3 дни в страната се създава Брутният вътрешен продукт за към милиард лв. (че и повече). Всеки ден без локдаун е златен за цялата страна. Пазете се, бъдете здрави , не се заразявайте, не стигайте до болница. Хем ще сте здрави, хем няма да има и локдаун “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР