Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка

...
Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Първо пандемията, после войната

Математикът проф. Николай Витанов даде къса информация за оперативната конюнктура за пандемията и войната в Украйна към 10 юни 2022 година. Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил:

Кратка информация за пандемията и войната за 10 юни 2022 година
В идващите 10-на дни имам много работа, по тази причина информациите ще бъдат къси, а в някои дни може и да ги няма.
Най-напред: който счита, че тази информация, която давам, не е потребна или е подправена, да не я чете. Игнорирайте я, тя не е за вас. Тя е за тези, които считат, че е потребна.

Сега всъщност.
Както постоянно, първо пандемията, след това войната.
Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.
Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. У нас е умерено. Но в Европа не е по този начин. Гледате какво става в Гърция. Над 4000 нови случая през вчерашния ден. Над 10 пъти повече на 100 000 души население в сравнение с тук. Внимавайте, като ходите на море там. В Германия - 20 пъти повече нови случаи на 100 000 население. В Португалия - още по зле. Модифицираният Омикрон си бушува. Тук той беше спрян. Изобщо не му бе разрешено да се развихри. Затова в този момент сме в " Синьо лято ", а не в различен сюжет. Пазете " Синьо лято ".

Сценарият " Синьо лято " е постоянен - ден 26. Този сюжет е - караме си умерено лято. Цел - да го държим постоянен 3 месеца (90 дни) с цел да няма проблеми през лятото.

2. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 72 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Ковид-кризата е прегазена. Модифицираният Омикрон е в миша дупка. Да забележим числовите доказателства за това.
3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.92.
Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава
да се свива. Сценарият " Синьо лято " е непреклонен.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.
Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване
За страната - 0.05
София-град - 0.08
Пловдив - 0.05
Бургас - 0.03
Варна - 0.03

По южните граници
Благоевград - 0.04
Кърджали - 0.03
Смолян - 0.08
Хасково - 0.03
Ямбол - 0.01

Знаем си:
1. Критична стойност за запалване на дифузно
разпространяване - 1.00
2. Над 1.00 - дифузно разпространяване
3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.
Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са надалеч под 1, няма дифузно разпространяване.
За страната, показателят е 20 пъти под сериозната стойност.

20 ПЪТИ!!!! А модифицираният Омикрон си вършее в Германия и Португалия да вземем за пример.
Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи. Вече 72 дни.
По морето

Виждате какво е по морето. Варна - над 30 пъти под сериозната стойност, Бургас - над 30 пъти под сериозната стойност.
Стойността за Добрич е 0.03. И тук над 30 пъти под сериозната стойност.
Що гледаме южните граници. Като погледнете още на юг - Гърция - и ще се сетите.

Време за плаж. Непоклатимостта на сюжета " Синьо лято " подсигурява спокойна отмора на тези, които към този момент са на плажа.
За сведение - показателите в още няколко области
Ловеч - 0.02
Монтана - 0.05
Пазарджик- 0.06
Перник - 0.03
Плевен - 0.05

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.
Както виждате, проблеми няма. Индексите са десетина, че и повече пъти под сериозната стойност.
Гледаме - Ловеч -50 пъти под сериозната стойност, Плевен и Монтана - 20 пъти под сериозната стойност.
Модифицираният Омикрон в България е наврян надълбоко в мишата дупка.

Не единствено по морето, само че и навътре в страната ситуацията е спокойна.
Дръжте обстановката по този начин и ще си въртите синджирчето на пръста цяло лято.
3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор.
Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал. Доста десетки пъти. И продължава да спада.
4. Проверка за цялостен локдаун. Какво беше това цялостен локдаун? Сценарий " Синьо лято " е постоянен. Никакъв локдаун не се чака. Държим по този начин и няма да има проблеми.

5. Проверка на смъртността. Знаете - задачата беше броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, да се усилва. Бройката на тези дни се усилва и ще продължава да се усилва. Но постепенно. Дните с двуцифрено число умряли мощно понижиха. Очаква се да се разредят още. Полека ще почне да пораства и броят на дните, когато няма да има умряли от К-19.

Сценарият " Синьо лято " е непреклонен. Докато го държите в непоклатимо положение, няма да имате проблеми с Ковида.
6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 72 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Сценарий " Синьото лято " е постоянен, здравната система се оправя с проблемите, задачата - лятото да е умерено, от ден на ден се реализира.
Дифузното разпространяване е добре угасено.

Работи ли проектът за изтикване на действието на модифицирания Омикрон към по-топлите месеци и блокирането му със прекъсване на дифузното разпространяване.
Работи - сработи на 100%. Прогноза
- това ще продължи. Юни месец стартира умерено, както се и очакваше. Спокойствието се чака да продължи.
7. Днес - картата на 14-дневната заболеваемост.
Виждате, че Североизточна България към този момент е в лятно въодушевление. И другите области бавно вървят натам. Най-полека върви София-град. Но и тя върви в тази посока.

Сценарият " Синьо лято " е желязно постоянен. Приятна отмора!

Сега за войната.

1. Разбрахме се, че тук не е място за леене на усеща. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната. Гледна точка тук - тази на Бисмарк. Иначе казано - националният интерес. На който не му харесва - да не чете.
Така. Сега всъщност.

2. Украинският общоприет щаб призна, че Украйна не е способна да провежда огромна контраатака. Това преди няколко дни. Днес признава, че руснаците са тези, които готвят нови офанзиви - към Харков и Запорожие. Да забележим какво стои зад тези изказвания (между другото слушате ли юрдечета и рецензенти от кафенето какво ви споделя украинският общоприет щаб. Защото когато Витанов ви споделяше същото, ревяхте като карпатски мечки. Ха, ревете в този момент против украинските генерали. А, да и Витанов нямал информация и нищо не разбирал. Тъй, тъй-й-й-й...).

Текущите настъпателни дейности на руснаците са в 2 направления - към агломерацията Словянск-Краматорск и Северодонецк-Лисичанск. И в двата случая имаме затруднение - река Северски Донец. При съществуване на добър плацдарм руснаците имат потребност от 7 до 10 дни, с цел да трансферират задоволително техника на другия бряг на реката и да стартират офанзивата на Словянск. Дотам са 20 километра и първи се чака да се нападат периферните селища на агломерацията като Николаевка и Райгородок. Битка за Словянск-Краматорск може да почне всъщност след завладяването им.

Северодонецк - Лисичанск. Какво стана юрдечета мои? Какво стана рецензенти мои? Защо Североденецк не е в украински ръце след така наречената мощна контраатака. Какво сподели Витанов за това - курбанясване на хиляди украински войничета за PR. Сега тия войничета за залостени в азотноторовия цех, мостовете към Лисичанск са взривени (от украинската войска, за какво ли). Каква стана тя - Мариупол 2. Ревете в този момент против Витанов, карпатските мечки чакат да си водят мемоари, по какъв начин се реве с покафенели гащи. А същите тези войничета можеха дейно да се употребяват за защитата на Лисичанск. Ще има още да се разправяме по това.

Пригответе се за това, че Украйна може и да загуби тази война.
Не надценявайте психическия фактор. Битието дефинира съзнанието. Когато в битието снаряд те раздира, натопорченото схващане по никакъв начин няма да ти помогне. Първо са законите на физиката и откакто тялото е останало релативно крепко след действието на законите на физиката, тогава може да се види по какъв начин работят законите на логиката на психиката.

Украинците нямат задоволително техника, с цел да създадат сполучлива контраатака. И те започнаха да си го признават. Нищо неразбиращият Витанов отново се оказа прав. Е, какво ще кажете в този момент юрдеци и фелдмаршали от Ганковото кафене.
Сега контраофанзивите.

Контраофанзива в Североденцк - умря по разписание с бонус - курбанясване на млади войничета.
Контраофанзива към Харков - умря по разписание.

Украинският общоприет щаб призна, че руснаците готвят атака там. Правилно - от кой момент ви пиша, че Харков е в логистичния обсег на рускята войска от север. И че руснаците чакат да свърши борбата за Краматорската дъга, с цел да го приклещят и от юг. Харков мигновено би трябвало да бъде оптимално укрепен.
Контраофанзива към Херсон - умря по разписание.



Руснаците готвят атака към Запорожие, ни споделя украинския общоприет щаб. Правилно. Одеса е надалеч. За да се превземе тя би трябвало да се превземе Николаев. За да се превземе, би трябвало да се отстраняват украинските елементи в Заповрожие (задължително) и в Днепропетровск (ако може но ще е сложна работа). Запорожие и в логистичния обсег на съветската войска. Днепропетровск и Осдеса - още не са. Та съветските дейности са разумни. Въпросът е - за чий.... беше херсонската контраатака? Тая техника дето отпътува курбан там можеше да се употребява ефестивно при защитата на Запорожие.
Да припомня какво съм ви писал.

......Лудост е да концентрираш тежка техника на голо поле против смазващо артилерийско и въздушно превеси на руснаците. Ще ти я думнат за нула време. При тия незадоволителни доставки с какво ще защитаваш огромните градове? С пушечно месо с калашници? Според мен, украинската войска би трябвало надълбоко да премисли тактиката си. Ако желае дейно да отбранява милионните градове, които могат да бъдат нападнати след края на борбата за Краматорската дъга.....

Ей това съм ви писал. За сведение и на генерал-фелдмаршалите като Юрдек декор Пфютце от Ганковото кафене.
3. Пропагандната война. Тук - към момента без промени. Във воюващите страни обстановката е постоянна - народите са към момента добре хванати в клещите на пропагандата. Този сюжет не се чака да се промени до момента в който вървят боевете в Донбас. Промени ще има в случай че паднат Словянск и Краматорск.

У нас - също няма смяна. Каквото си беше, това и си е постоянен е сюжет на провалена проукраинска агитация. Атракторът от ден на ден се набива в неподвижната точка на неефективността. Това се и очакваше, най-малко тук, при тези разбори. Затова давах препоръки и ето 28 дни ви изтъквам ОНЯ ЧОВЕК. Обещах ви да го изтъквам 30 дни. Днес е ден 28. Ден 30 е неделя. Затова през днешния ден е последният откъс. Ето го:

....Историята в никакъв случай не се повтаря. Тя, като всяко творчество, е с неизчерпаема фикция и благоприятни условия. Всичко в нея обаче върви по едни и същи закони и заради това, че народите или хората не съблюдават тези исторически закони, постоянно резултатите си наподобяват...

Кратък коментар - по този начин, де. Като не спазваш законите, определящи историята, вършиш същите нелепости. И отново и отново и отново... Какво се чудите. Вие биете шута на законите, по които се движат обществените системи - мислите си, че можете да вършиме какво си желаете. И те ви бият шута и ви набиват в траектория, цялостна с несгоди. Що не пробвате пък малко да действате в синхрон с тия закони. Да видите по какъв начин внезапно ще изгрее слънцето на мрачното небе.
Защо ви го цитирах ОНЯ ЧОВЕК цялостен месец. По 2 аргументи

1. За да се бориш с нещо би трябвало да го познаваш добре. Интересът ми към идеологиите породи като върших математическата си доктрина на идеологическата битка. Запознах се с много идеологии. Особен забавни са по-агресивните такива, тъй като там се чака коефициентите на преработка да са по-големи. Но да не навлизаме в дебрите на математиката.

2. Реших да изпитам великите титани от ранга на Ганю дьо Балкан и фелдмаршал Юрдек декор Пфютце от Ганковото кафене и локвите (и поточетата) около него. Зер мислих си, ще ме заловен на втория ден, кого им изтъквам. Два дни - нищо! Я да забележим, споделих си, по кое време ще виждат? Пет дни - нищо.

Рев против Витанов защо ли не, а единствено за това не. Добре, караме нататък. В интерес на инстината към 10-тия ден някои от вас започнаха дас е усещат. Но не и титаните от кафенето и локвите пред него. Те почнаха да усещат, че нещо не е наред чак на третата седмица, когато експлицитно тук показах възмущението си, че ОНЯ ЧОВЕК може и гащите да им събуе, пък те не могат да схванат кои е. Та, по този начин, някои величия и до през днешния ден на схванаха кого изтъквам. Лошо седларовци от кафенето, неприятно. Голяма дупка има в главите ви. То по тази причина и проукраинската агитация у нас нямаше триумф.

За десерт - Бисмарк, несъмнено. Ама за какво Бисмарк. Защото знае доста и за политиката и за руснаците и за Европа. За Европа ли? Я дай откъс бе Витанов. Ето,.... Видях трима императори в голотата им и гледката не беше вдъхновяваща....

Имаме значи висши сановници (стигнали до висшия ранг в система, където крепко работи законът на Паркинсън, но да не задълбочаваме). Дузини съветници се пробват да предотвратят или понижат резултата от нелепостите, които висшите сановници творят. Къде сполучливо, къде не. И когато горките съветници се провалят, нелепостите избиват под формата на рецесии и войни.

Бисмарк е забавен нали.
Добре, стига за през днешния ден. Предстои да забележим какво ще има да става. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР