Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка

...
Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Модифицираният Омикрон се мъчи, но не успява да запали пожар

Математикът проф. Николай Витанов даде къса информация за оперативната конюнктура за пандемията за 04 май 2022 година

1. Това, което ни чака в идващите дни е придвижване на броя на новите случаи нагоре - надолу. Вчера придвижването бе надолу. Днес е нагоре. Това придвижване нагоре - надолу ( с преобладаващо придвижване на 14 дневната заболеваемост нагоре) се чака да продължи докъм 20-ти май.

Не бива да се учудваме - намираме се в интервала от брой на новите случаи, когато в системата се следи безредно държание на развиването на заболеваемостта. Ето ви образец, какво в науката се схваща под безпорядък.

Да забележим с чисълца, какво е настоящата конюнктура.

2. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 0.85.

Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. " Втората фондация " е постоянен сюжет и държи крепко фронта. 34 дни след анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура. При практическа липса на ограничения. Здравната система е готова и чака офанзивата на модифицирания Омикрон. Цел - да го провалим в опитите му да се популяризира масирано в България. Виждате, че задачата тихичко и полекичка се реализира. Без доста звук.

3. Няма суперпожар. Дифузното разпространяване угасна.

Това ни е основната отбрана против модrфицирания Омикрон.

Както ви писах, мъчно ще му е да го възпламени още веднъж. Ето, бави се към този момент 34 дни. Защитната подсистема на здравната система работи като часовник. Броят на новите случаи на 100 000 индивида тук е 10-на пъти по-нисък в сравнение с в някои страни в западна Европа.

Ето няколко контролни чисълца през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.16

София-град - 0.20

Пловдив - 0.14

Бургас - 0.15

Варна - 0.07

По южните граници

Благоевград - 0.10

Кърджали - 0.06

Смолян - 0.18

Хасково - 0.12

Ямбол - 0.24

Този показател е друг от базовото репродуктивно число. С него се следи положението с дифузното разпространяване по области. Критичната стойност е 1.00. Над 1 - има дифузно разпространине. Под 1 - дифузното разпространяване стопира или напълно го няма.

Виждате - ситуацията към този момент е спокойна, стойностите на показателя са в пъти под 1. Има спад спрямо през вчерашния ден.

Дифузното разпространяване го няма, " Втората фондация " държи ситуацията под надзор. И Гергьовден се обрисува да е спокоен. Виждате, че прогнозата, че празниците ще са спокойни, се сбъдва.

Мъка за модифицирания Омикрон.

Мъче се горкия към този момент 34 дни несполучливо да възпламени дифузното разпространяване. Планът на злокобния Мориарти работи - насочваме се към топлия интервал на годината, където тъгата за модифицирания Омикрон ще стане още по-голяма.

Защо обаче проектите на злокобния професор по математика постоянно сработват? Защото злокобния професор са го научили в Германия и Япония да преценя процесите в моделираното събитие, а не просто да написа система уравнения и да получава решения. Нелинейните системи имат доста решения. Ако не познаваш процесите, съвсем постоянно няма да улучиш вярното. Ако познаваш добре процесите, даже може да контролираш еволюцията на системата. На голямата обществена система. Пример - сюжетът " Хари Селдън ". 6 месеца надзор.

3. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Дали забелязахте, че броя на хората в интензивни отделения падна под 90, а на тези в неинтензивните отделения - под 900?

4. Има ли цялостен локдаун? Няма. И местни няма.

Не се чака и да има. Както " Хари Селдън ", в този момент и " Втората фондация " застана непоклатимо на пътя на локдауна и не може да бъде заобиколена. А в западна Европа модифицирания Омикрон си върлува. В Германия имаме над 100 000 случая дневно.

5. Смъртността - полекичка спада. Броят на дните, в които умрелите ще са едноцифрено число, ще се усилва.

Това най-трудно се управлява при нации с висока степен напук и ниска степен на имунизация. Затова понякога се регистрират повечко умряли. Но и тази численост ще върви надолу. Бавно.

6. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 34 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. " Втората фондация " е постоянна, здравната система е подготвена да се оправи с проблемите, зародили с импорт на болест от чужбина около празниците.

Дифузното разпространяване е угасено, опитите на модифицираният Омикрон да го възпламени към този момент 34 дни са несполучливи. Предстоят дни, в които стойностите на показателите ще се движат нагоре - надолу. Тоест, може да има и придвижване нагоре. Но място за терзание няма. Ако още помните третата серия на " Матрицата " - защитната система на Града на машините работи.

7. Картите през днешния ден. Изглеждат сносно, само че то е заради празниците. Очаква се леко утежняване на ситуацията до 20-ти май. Зеленото е много по картата на риска. Не се чакат внезапни подскоци на броя болни по празниците и след тях.

Областите около гръцката граница са добре. На картата за 14-дневната заболеваемост към момента има области в алено.

Рискът понижава, само че вирусът още е тук. Периодът на лятно успокоение ще пристигна, само че до тогава към момента има време.

Ситуацията е под надзор. " Втората фондация " се чака да се оправи с вноса на болест около идващите празници и да ни води към спокойното лято.
ТЕМА преди 1 час 249 преди 16 часа 2192 преди 1 ден 660
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР