Математикът от БАН - проф. Николай Витанов, не се спира.

...
Математикът от БАН - проф. Николай Витанов, не се спира.
Коментари Харесай

Математикът Витанов не знае спирка - пак избухна с бисери и прогноза за войната

Математикът от Българска академия на науките - проф. Николай Витанов, не се стопира. Той отново избълва куп бисери в опит да покаже своята позиция за войната в Украйна и прогнозите си за развиването й. Озаглавил я е " къса ", само че тя никак не е такава:

Кратка информация за войната за 27 септември 2022 година

Знаете, че мен не ме интересува, кой побеждава и кой губи в тази война. Интересува ме отработването на методологията ми за разбор и прогнози на военни спорове. Какво ли не се реве против мен. Не съм трансформирал и на милиметър мнението по какъв начин ще свърши тази война. Математиката е по-силна от всевъзможни идеологии. Ама трябвало Украйна да победи, но не можело Путин да анексира територии. Може. Главите ви са натъпкани с глупаости, които ви пречат да мислите трезво. Ако беше по този начин, както е по нелепостите, с които са ви натъпкали главите, Чингиз хан в никакъв случай нямаше да има империя, нямаше да ги има и колониалните империи. Както е споделил Едуард Бърнейс – натъпчи му главата с нелепости и след това можеш да го плацикаш, както си искаш. Което и следим сега. Винаги съм писал – елементарният народ мисли по-трезво. На него главата му не е натъпкана с нелепости.

Така, да започваме. Очаквах ли, че натискът върху Путин за по – твърди дейности ще даде резултат. Очаквах. Стана ли – стана. До края на седмицата територия и население колкото една България ще бъде присъединено към Русия. Огромно проваляне, ще кажете. Да, но за кого?

Винаги съм казвал: слезте на земята, гледайте действително на нещата. Успокойте се – войната няма да реши никой от персоналните ви проблеми, може единствено да ги задълбочи. Наблюдаваме събитията и си вършим сметката. А аз си полирам методологията за разбор.

За да ви смъква на земята, както знаете броя следното

Войната се води на украинска територия. Руската войска е окупирала забележителна част от украинската територия – ден 15. И освен ги е окупирала. Въпрос на дни е тези територии да бъдат присъединени към Русия.

1. Тук не е място за леене на усеща, а за информация за резултати от разбори на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук - механически разбор на това, което става по фронтовете на войната.

Гледната точка тук е тази на Бисмарк - националният интерес. Чий народен интерес - нашият народен интерес, а той е да знаем тъкмо какво става, да си вършим изводите и да вземаме в точния момент ограничения, с цел да не сме сюрпризирани както постоянно от интернационалната конюнктура.

На който не му харесва - да не чете. Информацията е за тези, които я считат за потребна.

Така. Сега всъщност.

Идеологическата конюнктура.

Руската мобилизационна машина върви. Ама бягали били руснаците от мобилизацията. Навсякъде, където има готовност, има и такива. Да видите какво ще стане с българските розоводупести мамини синчета, в случай че у нас тръгнат да ги активизират. Но това, че някои се избавят с бягство, не пречи на мобилизацията в Русия и тя си върви.

Русия е рискова с мизерията си, е споделил Бисмарк. Там мисленето е друго и са привикнали на малко. Ние сме привикнали на доста и като стартира да свършва боллука, идват проблемите. Марио Драги е рационален човек. Но относителния боллук в Италия свърши. И както е споделил оня брадатия – смяната в икономическата база води до промени и в политическата надстройка.

Писах ви, пиша ви отново – ще берем кахъри тази зима. Не единствено в Украйна ще берат кахъри. И ние ще берем. Ядове си посяхме, кахъри ще берем. И отговорни има – доста от дълго време ви пиша за политическа и идеологическа аматьорщина. И тя си има имена и лица.

Сега за плановета на воюващите страни за зимата. Руския проект е елементарен: референдуми – присъединение на територии към Русия, солидно нахлуване на съветската войска в тях. И защото украинската войска ще се окаже на съветска територия, то според съветската военна теория може да се употребява и нуклеарно оръжие по цялата територия на съперника. Масивни удари по сериозната украинска инфраструктура, мраз, липса на вода и апетит в Украйна през зимата.

Солиден проект – ще сработи. Основа за триумфа – войната не се води на съветска територия. На съветската пропагандна машина и е по-лесно.

А какъв е украинския проект? Реве се против мен, че съм бил антиукраински надъхан. Не съм. Критикувам потресаващата аматьорщина на украинската агитация и метода им на водене на войната, който е обвързван с колосален брой убити войничета. И какъв е проектът? Хвърляне на още и още пушечно месо на фронта, претенции за още и още оръжия, контриране на усложняващото се икономическо състояние на народа с още повече агитация, готовност на каквото е останало и очаквания, че зимата ще мине без доста провали по инфраструктурата и страната. Това е проектът. И той си се реализира. Загубите са грамадни, идва миг, когато към този момент не могат да се крият, западняците почнаха да пишат за тях по огромните вестници. За пропагандата – от дълго време съм се хванал за главата от аматьорщината. И аматьорщината става все по-голяма. Зеленски бил разгласен за най-влиятелния евреин в света. Чудя се, какво е това в този момент. Първо, не е правилно. Добре, че са в действителност авторитетните евреи, които се пробват да държат рейтинга на Зеленски на системи. Второ – Зеленски е главнокомандващ на войска, част от която са откровени профашиски образования, които не се и крият. Сега какво – ще лепим фашизма на евреите, дето са най-вече потърпевши от него? Не се съмнявайте – това е такава аматьорщина, че пропагандата на противната страна няма да пропусне комфортния миг. Може би е време, в действителност авторитетните евреи да се заслушат какво споделя Витанов за аматьорщината в украинската агитация и да подхващат ограничения тая аматьорщина да се пооправи.

Малко за военните дейности. Виждате – юрушите запецнаха, както ви бе и планувано. Полетата сред Николаев и Херсон са цялостни с трупове на украински войничета, както ви бе и планувано. Имаме два разнообразни метода на водене на тая война. Украинците разчитат на числено предимство и за тях триумф е, в случай че могат да заемат някоя територия. Руснаците разчитат на техническо предимство, пазят бойците си. За тях минимумът за триумф е да завладяват Донбас. Виждате, че ще го и създадат. На Зеленски тежката му техника отпътува в двата юруша. И в този момент желае още танкове. Танковете обаче не извират от земята. Американските сенатори приказват, че войната ще се води до последния украинец, а не до последния натовски танк. А Ню Йорк Таймс написа за грамадните украински загуби около Херсон. Вие, които четете тези сводки, не сте сюрпризирани. Това ви бе предсказано.

Винаги съм казвал, че никаква контраатака не може да тръгне при съветското артилерийско и въздушно предимство. Никоя съвременна войска не работи по този начин – да хвърля пушечно месо против оръдия и самолети. Помнете тези юруши и помнете по какъв начин украинската войска крие загубите си. Защото отново ще приказваме за това. Винаги съм ви писал – войната е дълга игра. Когато правиш нелепости против по-силен съперник, това постоянно ти излиза през носа. Запомнете и това. Украинската войска може да разчита единствено на численото си предимство. Докато го има. Знаете какво съм писал по въпроса – гробищата би трябвало да се уголемяват. Това е ориста на украинските войничета в тая proxy war.

Какно стана с двата юруша? Запецнаха. Превърнаха се в черни дупки, в които изчезват украинските запаси. Украинците хвърлят непрестанно пушечно месо в черните дупки. Докога по този начин? Винаги самичък писал – на един военачалник му идва акъла, когато му свършват запасите. Значи, до момента в който свършат украинските запаси. И след това?

Пиксах ви, има пушечно месо за един финален мегаюруш, само че може към този момент и да няма.

Дотук всичко беше детска игра. Касапницата занапред почва. Резултатът се чака да бъде загуба на численото предимство на украинската войска.

Основното стълкновение продължава да бъде това за Словянск – Краматорската агломерация. Там руснаците настъпват доста постепенно от изток и това нахлуване не е спряно. Украинското пушечно месо, макар, че е добре бункерирано тук, не съумява да спре напредъка на съветските елементи. Това си го признава и украинската войска. Няма да пиша какво е ситуацията град по град. Като се получи качествено изменение, тогава ще разясня. Ще кажете, че чакам да се случат качествени промени. Да, чакам.

Руското предимство в артилерията си остава. Виждате какво става – руснаците просто се отдръпват на по-задна отбранителна линия и оставят артилерията си да работи. Появиха се и иранските дронове – камикадзе. Доста са ефикасни, да им се неначудиш на иранските инженери. С каквото и да тръгнеш да го сваляш това, все ще похарчиш повече пари в сравнение с коства то. Очаква се доставената от НАТО тежка украински техника бързо да стартира да понижава. И съразмерно де се усилват настояванията за още оръжия. Играта загрубява.

Сега съответно за юрушите

1. Юрушът около Херсон. Знаете – там задачата е Нова Каховка. Презвета ли е – не. Целта не е реализирана – ден 78. Месомелачката там продължава. Челната дупка работи на високи обороти и гълтам украинските запаси.

2. Юрушът около Харков. Украинците заемат каквото руснаците им отстъпиха. И толкова – юрушът запецна. Нито Красний Лиман е високомерен, нито Ямпол. Черната дупка работи и тук. Украинските запаси се изтощават. Никога не забравяйте, че Харков е доста покрай съветската граница. Ще има още да приказваме по тази причина.

Мерките за отблъскване на офанзивата на шарлатан-юрдеците не престават. Нали видяхте механизма. Хващаш „ самостоятелен украински уебсайт “, който ти споделя, че украинците нямали загуби и обвиняваш Витанов, че разпростравяна подправена информация. След няколко дни западни вестинци като „ Ню Йорк Таймс “ и други удостоверяват инфорцмацията на Витанов за огромните украински загуби, а публични украински източници признават, че си крият загубите. Аматьорската офанзива се спихва. Но си си има санитарно време за кавга с тази офанзива. И метод – критикарите се отстраняват наред. Сърдете са на шарлатан-юрдеците и глупавата им аматьорщина.

Малко за нашите си каузи.

ПОЛИТОЛОГИЯТА (ден 17)

Днес малко за политическата система. Такова значима нещо като въздействието върху мислите и дейностите на народа би трябвало да бъде проведено. Тъй, че на всички места има политически системи – къде – добре функциониращи, къде – разбрицани. Коя е разбрицана? Абе тази в Дания, бе, ей не се научихте, къде е гнилото. Значи политическата система има политически институти и механизми за действие и регулация, механизми за образуване и действие на политическата власт. Я кажи Витанов, един механизъм? Ами ето ви – регулация на производтвото и разпределението на материални богатства сред публичните групи на основата на потребление на държавната власт. Яка битка върви за надзор на тоя механизъм, но яка. Слюнки хвърчат и юмруци се веят из „ Панорама “ нали по този начин. И каква е структурата на политическата система. Най-напред – страната, след това политическите партии. Куцо и сакато партии прави. Ами, зада взе участие в политическата система и да докопа част от мезанизЪма за систематизиране и преразпределение на богатствата. Освен политическите партии тук са и публичните организации, профсъюзи, работен групи и други. Та профсъюзите също са част от политическата система. Напомням на бъдещите диктатори, да не вземат да не помнят. И йощ какво е в политическата система? Идват по-тънките моменти. Тук са и политическите връзки сред детайлите на системата по отношение на политическата власт. Още поритическата процедура е тук. Нали виждате по какъв начин почва да се изкилифирчва работата – връзки вид „ дай си ми, дай си ми, дай си ми чистачките “ плюс корупционно-бухалкена процедура и айде – коня пътува към реката. Да прибавим и регулиращите социално-политически и правови правила (леле мале!) и най-после да довършим убийството с политическото схващане, което характеризира психическите и идеологическите страни на политическата власт и политическата система. После що ни била такава политическата система. Ами ето за какво. Хванали сми Илия и сме го преоблекли. Ама Илия си е същия и до момента в който си е същия, модерните дрешки не ще му стоят добре.

И с цел да не забравяме нашия човек от сумрака във Флоренция

МНОГО ГОЛЕМИТЕ ПОЗНАВАЧИ (ден 68)

... Съвременното офис пространство е хранителна среща за котерии и феодални препирни. Съвременната работна конюнктура с уморителната и въртележка от конферентни диалози и съвещания за съвещанията, бленувания на воля и други сходни, като че ли е основана преднамерено за основава различия там, където такива не трябва да съществуват и е учредена чисто и просто на нуждата две или повече страни да се вкопчат в битка за статут...

Познато ли ви е? Ами, ами, това е изложение на офис-пространствата на Запад. У нас облякохме Илия и с тия облекла. Илия както и да е – неловко му е, но Ганьо като го пуснеш да се бори за статут в офис-пространството да видиш какво е. Леле, леле,леле... Хайде да спра дотук.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР