Математикът Николай Витанов пак сплаши всички с Covid-прогнозите си, напук

...
Математикът Николай Витанов пак сплаши всички с Covid-прогнозите си, напук
Коментари Харесай

Проф. Витанов пак стряска: София пламва в тъмночервено до дни

Математикът Николай Витанов отново сплаши всички с Covid-прогнозите си, на инат на  злобарите, въпреки че преди месец бе заплашван с побой на електронната си поща.

Активните случаи на болни отиват към 50 хиляди, а доста области - към алената зона по болни, уточни в собствен разбор на епидемиологичната конюнктура професорът.

Ето подробната статистика на Витанов на профила му във Facebook:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 07 октомври 2021 година

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.

Развитието е съгласно упованията. А какви са ни упованията - да напомним. Очакванията са: оформяне на второстепенен пик на вълната. За смъртността, както знаете, упованията ми са такива, че не дръзвам да пиша нищо за нея през октомври.

Просто цифри за информация:

умряли в края на септември - 20882

умряли до през днешния ден - 21411

умряли октомври 2020 (за целия месец) - 441

умряли за октомври 2021 - 529 (за 6 дни)

Никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито желае да си ги прави.

Следват картите за през днешния ден.



Най-напред картата според проекта на Министерството на здравеопазването. Габрово и Перник са ясни. Монтана и Сливен са претенденти за равнище 4. До края на седмицата и още области ще се кандидатират. Вчера писах е, че се чака да се кандидатира една област, дето по никакъв начин не ми се ще да е на равнище 4. Виждате ли я добре - София град. Това към този момент не е на добре.

Това към този момент не е на добре. Теорийката, дето сме го били преболедували ковида и сме имали групов имунитет, отива в тоалетната. Нали не сте не запомнили, каквото ви писах - като мине вълната, тая теорийка ще я извадят от тоалетната, ще я увият в целофан и ще ви я пробутват за шоколад, щото цветът бил кафяв. ВЕрвайте им. Някои хора са склонни да поддържат какви ли не жалки теории, с цел да оправдаят държанието. Пред себе си. Пред мен не минава номерът.

Кърджали отиде в жълтата зона. Това развиване не е изненада при надигаща се вълна. Но, както съм им заречен, до края на седмицата там ситуацията ще е релативно спокойна.

Картата за прогнозната 14-дневна заболеваемост удостоверява горните заключения. Заформя се доста мрачно алена област в западна България. Кърджали се чака да поизлезе от оранжевата зона, само че това е разбираемо - въпреки всичко вълната се надига. Който е в мрачно алените области да внимава (ако желае, в случай че не желае, да прави каквото откри за добре).

На нашата карта на риска София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Обаче нагазиха в зоната на дифузно разпространяване на болестта. Тоест, чака се височка заболеваемост в тези 2 области в идващите 2 седмици. Затова, софиянци и пловдивчани, пазете си здравето (ако желаете, в случай че не желаете, правете каквото желаете и ви поисквам да не изтегляте късата клечка).

Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.144. Почти колкото през вчерашния ден. Ядва се, обсегът на болестта се уголемява, само че постепенно. Добре, че имаше примитивен пик, та броят на излекуваните, оздравелите или кой както ги назовава, е огромен, та здравната система се натоварва последователно.

Има много въпроси за вчерашното размишление за какво не се чака апокалипсис на 15 октомври. Технически няма време за това -до 15-ти октомври има 8 дни. За апокалипсис трябват 2 седмици с базовото репродуктивно число над 1.3.

До 15-ти октомври има единствено една седмица 1 (и един ден).

Има и друго - структурата на тази вълна - с примитивен и второстепенен пик, играе против внезапното натоварване на здравната система. Защо? Ами тези, които се заразиха по време на първичния пик през септември, в този момент оздравяват. А те не са малко. За да се натовари внезапно здравната система, би трябвало да има внезапно нарастване на броя на новите регистрирани случаи.

С други думи базовото репродуктивно цифри би трябвало внезапно да отиде към 2 и да стои там 10-на дни. Ами то това число в никакъв случай до момента не е било над 2 (по нашата методология, която добре отразява обстановката в средата). Че е допустимо цифрата внезапно да скочи над 2 - допустимо е. Но е мощно необикновено, толкоз необикновено, че този сюжет следва да се отхвърли.

Накрая две бележки. Най-напред следва ми пътешестване в чужбина. В най-голямата страна на света, където ще имам удоволствието да се поотдалеча от нашенските нелепости и да си поприказвам със международни потенциали в региона на моделирането на държанието на групи от хора (нали знаете - това е в основата на триумфите ми с моделите тук - не става единствено с голи математически уравнения, колкото и до са комплицирани, би трябвало и схващане на душицата нашенска).

Та до момента в който съм там, давайте злобари, измествайте Витанов, той напълно несъмнено ще си откри по-интересни занимания от това да прави прогнози, поради които не е спал по цели нощи и получава единствено ругатни, закани и похищения. Хайде какво спите - дълготрайните прогнози и прогнозите с цифри съм ви ги оставил от дълго време. Защо не се обаждате, че София-град се насочва към равнище 4. Я каква популярност щяхте да спечелите.

Защо не казвате, че броя на дейните случаи отива към 50 000. Излагате се, излагате се. Но въпреки това, Хари Селдън не би се учудил. На него теоремата на Витанов за некадърността на злобарите му е известна.

Това е към този момент. Желая ви здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля, пожела здраве на всички математикът. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР